«Με μισθό 500.000 $ η Λαγκάρντ βλέπει... μια άλλη Ελλάδα»

«Δεν ξέρω τι βλέπει η Λαγκάρντ όταν επισκέπτεται την Ελλάδα. Πιθανώς είναι μια διαφορετική χώρα από αυτή που βλέπω εγώ όταν την επισκέπτομαι. Άλλωστε για κάποιον που εισπράττει αφορολόγητο μισθό 500.000 δολαρίων, που αναμφισβήτητα ταξιδεύει πρώτη θέση και κινείται με λιμουζίνες από πεντάστερα ξενοδοχεία σε κατάλευκες αίθουσες συσκέψεων, η πραγματικότητα είναι εύκολο να του διαφύγει».

Σκληρή κριτική στην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ εξαπολύει

ο αρθρογράφος του Guardian, Άλεξ Αντρέου, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της αναφορικά με τα λάθη του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Την περασμένη εβδομάδα, η επικεφαλής του ΔΝΤ είχε μιλήσει στην εκπομπή Q&A του αυστραλιανού καναλιού ABC, όπου παραδέχτηκε ότι η Τρόικα είχε αστοχίες και έχει κάνει λάθη στην Ελλάδα.

Ωστόσο, είχε ισχυριστεί ότι τα λάθη έγιναν λόγω των λανθασμένων στοιχείων που δίνονταν για την ελληνική οικονομία και «δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα». Μάλιστα, είχε συμπληρώσει ότι «είχαμε διασφαλίσει για ένα δίχτυ ασφαλείας ώστε οι πιο εκτεθειμένοι να μην υποφέρουν τόσο πολύ».

«Απαντώντας» στους ισχυρισμούς της Λαγκάρντ, ο αρθρογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «πολλοί Έλληνες πεθαίνουν από ασφυξία επειδή καίνε σκουπίδια στα τζάκια τους και χιλιάδες άλλοι στέκονται στην ουρά για να πάρουν πακέτα βοήθειας», ενώ συμπληρώνει πως «η κρίση έχει ως αποτέλεσμα 800.000 άνθρωποι, να μην έχουν υγειονομική κάλυψη, να υπάρχει αύξηση του HIV, των αυτοκτονιών, της παιδικής θνησιμότητας, να αυξάνονται οι θάνατοι από την ασιτία και την κακή διατροφή».

Αφορμή για επικριτικά σχόλια αποτέλεσαν επίσης τα πανηγυρικά σχόλια της επικεφαλής του ΔΝΤ ότι η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά από το 1943.

«Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα λογιστικών πράξεων και όσον αφορά το 1943 που ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ, η Ελλάδα ήταν υπό ναζιστική κατοχή και η χώρα θρηνούσε το 10% του πληθυσμού της σε θύματα», αναφέρει σε αυστηρό ύφος ο αρθρογράφος.

«Αυτά τα σχόλια είναι αποτέλεσμα τεράστιας απερισκεψίας ή υποκρύπτουν ένα βαθύτερο μήνυμα ότι η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα όταν βρίσκεται υπό ξένη κατοχή;», καταλήγει το άρθρο.

Διαβάστε επίσης:

Κατά της τρόικα και η Κριστίν Λαγκάρντ

Κριστίν Λαγκάρντ:«Δεν είμαστε ελαστικοί έναντι της Ελλάδας»

Αποκλειστικό: Θέλει να αποχωρήσει από την ελληνική Τρόικα ο Πολ Τόμσεν

«Καμπανάκι» Λαγκάρντ για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη

Σόιμπλε: Δε θα ήθελα να εφαρμόσω στη Γερμανία το πρόγραμμα της Ελλάδας

Keywords
Τυχαία Θέματα