Μέρκελ: Θέλει την Ελλάδα στο ευρώ αλλά πολλά πρέπει ακόμα να γίνουν!

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε και πάλι σήμερα ότι επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, όμως επέμεινε στο γεγονός ότι υπάρχουν "ακόμη πολλά να γίνουν" στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Βερολίνο.


"Επιθυμούμε να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, όμως η δουλειά δεν έχει τελειώσει και υπάρχουν ακόμη

πολλά να γίνουν μέσα στις ερχόμενες ημέρες και εβδομάδες", δήλωσε η Α. Μέρκελ, μιλώντας στους δημοσιογράφους με την ευκαιρία της δεξίωσης για τον πρόεδρο του Παναμά Ρικάρντο Μαρτινέλι Μπεροκάλ.

Η κ. Μέρκελ είχε ήδη πάρει θέση υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη και μιας βοήθειας των Ευρωπαίων εταίρων σε αντάλλαγμα για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων από τη χώρα στη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε επίσης σήμερα πως οι αξιωματούχοι των ευρωπαϊκών χωρών εργάζονται για να αποφευχθούν "ανεξέλεγκτες εξελίξεις στους κόλπους της ευρωζώνης".

Παράλληλα, η Μέρκελ τάχθηκε κατά του ενδεχομένου να υπάρξει μια "ανεξέλεγκτη διαδικασία" σε ό,τι αφορά την Ελλάδα τάχθηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ αναφερόμενη σε πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησής της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

"Ζητούμενο είναι να γίνουν τα πράγματα κατά τρόπο ώστε να μην προκαλέσουν κάποιου είδους σοκ στην παγκόσμια οικονομία", δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ και πρόσθεσε: "Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε --και το βλέπω κι εγώ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο-- ότι αυτές οι ανεξέλεγκτες διαδικασίες δεν θα υπάρξουν καθόλου", ανέφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος, μετά την συνάντησή της, νωρίτερα, με τον Πρόεδρο του Παναμά Ρικάρντο Μαρτινέλι.

Επανέλαβε πάντως ότι η Γερμανία, πριν από μια οριστική απόφαση για περαιτέρω οικονομική βοήθεια, θα περιμένει την έκθεση της τρόικας. "Μόνο τότε θα μπορέσουμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας", τόνισε και επισήμανε ότι η δουλειά της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε προκαλέσει αίσθηση την Πέμπτη ζητώντας να δοθούν στην Ελλάδα δύο επιπλέον χρόνια για να έχει τον χρόνο να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που ορίσθηκαν από τους δημόσιους δανειστές της που μετέχουν στην τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ).

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε το Σάββατο πως είναι δυνατό να συζητηθεί ο "ρυθμός" της μείωσης των ευρωπαϊκών χρεών, αλλά όχι η αρχή της μείωσης αυτής, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ στο Τόκιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα