Μιχαλολιάκος: Πρώτα «όχι» σε νέο Μνημόνιο και μετά Εξεταστική...

02:34 7/4/2015 - Πηγή: NewsBomb
Με το ερώτημα αν «χρειάζεται Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο, αφού δεν εξασφαλίσαμε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν θα υπογράψει…

Αρχικά, o επικεφαλής της ΧΑ τόνισε ότι η δήθεν υποστήριξη της παράταξής του στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ψευδές επικοινωνιακό κατασκεύασμα, καταγγέλλοντας την κατ΄ ουσίαν αφαίρεση των πολιτικών δικαιωμάτων στους τρεις παρανόμως προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής,

οι οποίοι λείπουν από ακόμα μία συνεδρίαση του Κοινοβουλίου παρά την θέλησή τους.

«Οι σκευωροί και οι εχθροί της Χρυσής Αυγής ακόμη δεν μπορούν αποδεχτούν ότι οι Έλληνες Εθνικιστές παρά την παράνομη πολιτική δίωξη εις βάρος τους αναδείχθηκαν ύστερα από τρεις εκλογικές διαδικασίες τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας. Παρόλο που κάποιοι έχουν καταργήσει το τεκμήριο της αθωότητας, η αθωότητα της Χρυσής Αυγής θα αποδειχθεί.

Η πρώτη ενέργεια που έπρεπε να γίνει είναι η προσφυγή στους διεθνείς οργανισμούς για το επαχθές δημόσιο χρέος και η άμεση καταγγελία του Μνημονίου. Κατ΄αρχήν δεν έχει εξεταστεί ακόμη η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή οικονομική Ένωση, στη ζώνη του ευρώ και οι επιπτώσεις της συμφωνίας του Μάαστριχτ. Ακόμη δεν έχει εξεταστεί η μεγάλη ληστεία του Χρηματιστηρίου, όπως και οι υπέρογκες σπατάλες του 2004. Έτσι οδηγήθηκε η χώρα στο Μνημόνιο του 2009 από τον Γιώργο Παπανδρέου και ακολούθως στα υπόλοιπα Μνημόνια.

Ο ελληνικός λαός διψάει για Αλήθεια και θέλει Δικαιοσύνη. Πώς θα αποδοθεί όμως δικαιοσύνη, αν δεν αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα;
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αναθεωρηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, πράγμα που μπορούσε να γίνει από το 2013.
Αφού ήταν προδότες αυτοί που υπέγραψαν το παλιό Μνημόνιο, προδότες είναι και αυτοί που θα υπογράψουν το νέο Μνημόνιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε δε, πως η Εξεταστική δεν θα αποφέρει αποτελέσματα, αφού δεν μπορεί να αποδώσει ευθύνες στα πολιτικά πρόσωπα, δεδομένου του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Την ίδια πεποίθηση τόνισε και για την Επιτροπή αλήθειας για το δημόσιο χρέος, επισημαίνοντας πως απαιτείται προσφυγή στους διεθνείς οργανισμούς και άμεση καταγγελία του Μνημονίου.

Και κατέληξε: «Έτσι οδηγήθηκε η χώρα στο Μνημόνιο του 2009 από τον Γιώργο Παπανδρέου και ακολούθως στα υπόλοιπα Μνημόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα