Μοσκοβισί: Σημαντικό να βρεθεί συμφωνία με τα τεχνικά κλιμάκια

16:08 9/3/2015 - Πηγή: NewsBomb
Στη σημασία της συμφωνίας με τα τεχνικά κλιμάκια εστίασε ο Πιερ Μοσκοβισί, αναφερόμενος στο ζήτημα της Ελλάδας, λίγο πριν την…

«Υφίσταται μια λίστα προτεινόμενων μέτρων που έχει εκ των πραγμάτων γίνει αποδεκτή από τους εταίρους και τώρα επιβάλλεται να αρχίσουν οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μοσκοβισί, συμπληρώνοντας πως είναι σημαντικό ο κ. Βαρουφάκης να διευκρινίσει προς ποια κατεύθυνση θα εργασθεί και πώς θα προχωρήσει με ακρίβεια στα επόμενα βήματα.

«Το

Eurogroup είναι ένα πολιτικό όργανο. Είναι τα τεχνικά κλιμάκια που θα αξιολογήσουν και θα συγκεκριμενοποιήσουν τον τρόπο εφαρμογής των προτάσεων», συνέχισε ο Γάλλος Επίτροπος, προσθέτοντας ότι οι τεχνικές αξιολογήσεις θα πρέπει και αυτές να γίνουν σε πλαίσιο αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ωστόσο «η εμπιστοσύνη χτίζεται με συγκεκριμένες δράσεις».

«Χρειαζόμαστε πλέον ένα “τεχνικό έργο”, εφαρμογή των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων, αλλά και την έγκριση του ελληνικού κοινοβουλίου με συγκεκριμένα νομοθετικά μέτρα. Παράγουμε από κοινού τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Η δουλειά αυτή οφείλει να γίνεται σε κλίμα εμπιστοσύνης και πολλές φορές με διακριτικό τρόπο», κατέληξε ο κ. Μοσκοβισί.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν αποκλείεται να έχει συνάντηση με τον Γάλλο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, αλλά και με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, πριν τη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης για τη χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα