Ν.Κορέα: Βυθίστηκε πλοίο με 477 επιβάτες-Νεκροί και αγννοούμενοι

Μία 22χρονη γυναίκα η οποία ήταν μέλος του πληρώματος και ένας άνδρας του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, βρέθηκαν νεκροί στο νοτιοκορεατικό οχηματαγωγό πλοίο που βυθίστηκε και το οποίο μετέφερε 477 επιβάτες, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι μαθητές.

Δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις για το τι έκανε το πλοίο να πάρει κλίση και να γείρει, αν και ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε προς το τηλεοπτικό δίκτυο YTN πως πριν το Sewol αρχίσει να βυθίζεται ακούσθηκε ένας "ισχυρός ήχος πρόσκρουσης και θόρυβος".

Το οχηματαγωγό μετέφερε 477

επιβάτες και μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων 325 μαθητές.

Ο υφυπουργός Ασφάλειας και Δημόσιων Μεταφορών Λι Γκιόνγκ-Ογκ δήλωσε αργά το πρωί (τοπική ώρα) πως έχουν διασωθεί 197 άνθρωποι, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση.

"Το πλοίο βρίσκεται σχεδόν εντελώς κάτω από το νερό", πρόσθεσε.

Φωτογραφίες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση δείχνουν το οχηματαγωγό να έχει γείρει με γωνία 45 μοιρών, με την πλώρη μέσα στο νερό, ενώ υπερίπταται πλήθος ελικοπτέρων.

Μια άλλη φωτογραφία δείχνει το πλοίο να βρίσκεται σχεδόν εντελώς κάτω από το νερό, με ορατή μόνο την πρύμνη του.

Το οχηματαγωγό έπλεε προς το νησί Ζεζού (νότια Νότια Κορέα) και έστειλε σήμα κινδύνου στις 09:00 (τοπική ώρα, 03:00 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με μαρτυρίες των επιβατών, το πλοίο φαίνεται πως προσέκρουσε στο βυθό.

"Ακούσαμε ένα δυνατό ήχο πρόσκρουσης σε κάτι και το πλοίο σταμάτησε", δήλωσε τηλεφωνικά ένας επιβάτης προς το τηλεοπτικό δίκτυο YTN λίγο μετά το συμβάν.

"Το πλοίο γέρνει και πρέπει να κρατιόμαστε από κάτι για να μείνουμε όρθιοι".

Το οχηματαγωγό εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι Ιντσεόν (δυτική Νότια Κορέα) και το τουριστικό νησί Ζεζού. Οι μαθητές πήγαιναν εκδρομή στο Ζεζού, το οποίο επονομάζεται "η νοτιοκορεατική Χαβάη".

Στις προσπάθειες διάσωσης συμμετέχουν 18 ελικόπτερα και 34 πλοία.

Διαβάστε επίσης:
Βυθίζεται πλοίο με 350 επιβάτες ανοικτά της Νότιας Κορέας

Βύθιση πλοίου στη Ν. Κορέα: 100 επιβάτες διασώθηκαν

Νότια Κορέα: Οι πρώτες εικόνες από το μισοβυθισμένο πλοίο

Νότια Κορέα: Διασώθηκαν οι 338 σπουδαστές από το βυθισμένο πλοίο

Keywords
Τυχαία Θέματα