Ο Πρωθυπουργός παραχώρησε αρμοδιότητες του Καλαφάτη στον Μανιάτη

20:05 4/8/2013 - Πηγή: NewsBomb

Πολιτικό ατόπημα η υποβάθμιση ενός στελέχους της ΝΔ, που πρακτικά υποβαθμίζεται σε υφυπουργό, έναντι ενός στελέχους του ΠΑΣΟΚ στο ίδιο υπουργείο – Μάθετε πως μία ημέρα στην παραλία μπορεί να ακούσετε ...«verboten»!

Σε μείζον πολιτικό ατόπημα οδηγήθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στερώντας αρμοδιότητες (υψίστης σημασίας) από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρο Καλαφάτη και

εκχωρώντας αυτές στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη.

Ουσιαστικά, δηλαδή υποβαθμίζεται ο ρόλος και οι αρμοδιότητες ενός στελέχους της ΝΔ, που πρακτικά υποβαθμίζεται σε υφυπουργό, έναντι ενός στελέχους του ΠΑΣΟΚ στο ίδιο υπουργείο και αυτό ...ήδη έχει προκαλέσει εσωτερικές τριβές στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, που πλέον καθημερινά δοκιμάζεται η υπομονή της, τα όριά της και ανεκτικότητά της.

Ο Πρωθυπουργός ίσως να σκέφτηκε, πως θα ήταν μία κίνηση αβρότητας προς τους εταίρους του ΠΑΣΟΚ, όμως τον τελευταίο καιρό τείνει η αβρότητα να παρεξηγηθεί σε ...μεταφορά διακυβέρνησης προς ένα κόμμα που μπορεί να στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά δεν παύει ο ελληνικός λαός να έχει τιμωρήσει για τα αμέτρητα ατοπήματά του και να το έχει τοποθετήσει στον προθάλαμο της Βουλής με ερώτημα την ...«απόταξη».

Το επίμαχο σημείο του ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε και σας μεταφέρει αποκλειστικά το Newsbomb.gr αναφέρει:

«Τροποποίηση της υπ' αριθμ. Υ46 απόφασης του Πρωθυπουργού περί «Καθορισμού αρμοδιοτήτων του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρου Καλαφάτη» (Β΄ 2101).
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α) των άρθρων 41 παρ, 3 και 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα
(π.δ. 63/2005),
β) του π.δ. 86/2012 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄ 141),
γ) του π.δ. 51/1988 «Οργανισμός Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων» (Α΄ 19), όπως ισχύει.
2. Την υπ' αριθμ. Υ46 απόφαση του Πρωθυπουργού
περί «Καθορισμού αρμοδιοτήτων του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρου Καλαφάτη» (Β΄ 2101).
3. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:
Άρθρο 1
1. Η παράγραφος 1 του άρθρου 1 τροποποιείται ως εξής:
1. Από τη Γενική Γραμματεία Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος:
α) της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας,
β) της Διεύθυνσης Χωροταξίας.
Οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Χωροταξίας ασκούνται παράλληλα και από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
2. Η παράγραφος 2 του άρθρου 1 καταργείται. Οι λοιπές παράγραφοι αναριθμούνται σε 2, 3, 4, 5, 6, 7.
3. Η παράγραφος 5 (προηγουμένως 6) του άρθρου 1 τροποποιείται ως εξής: «Της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Ε.Π.ΠΕΡ.ΑΑ.) καθώς και της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Περιβαλλοντικών Δράσεων (Ε.Υ.Σ.ΠΕ.Δ.)».
4. Στην παράγραφο 6 (προηγουμένως 7) του άρθρου
1 προστίθενται περιπτώσεις (ε), (στ) και (ζ) ως εξής:
ε. Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.
στ. Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης.
ζ. Φορείς Διαχείρισης Προστατευομένων Περιοχών.
Άρθρο 2
Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 11 Ιουλίου 2013
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ».

Πώς γερμανικές εταιρείες μπορούν να «φυτέψουν» οικισμούς στο ακρογιάλι;

Το τελευταίο καιρό ακούγεται έντονα το ενδιαφέρον γερμανικών κατασκευαστικών εταιρειών να δημιουργήσουν αλυσίδα κτιριακών εγκαταστάσεων στη χώρα μας, που θα εμφανίζονται ως ξενοδοχεία σε παράκτιες ζώνες, ωστόσο θα είναι οικισμοί για ... «λίγους» και «καλούς», ίσως ανοιχτόχρωμους και ξανθούς που θα αποκτήσουν το απόλυτο δικαίωμα να χαίρονται μόνοι τους τον ελληνικό ήλιο, την ελληνική θάλασσα και τις ακρογιαλιές της.

Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο όμως στην Ελλάδα τυγχάνει να είναι λίγο ... «πρόβλημα» και ίσως με την κατάλληλη προώθηση ...τροποποίηση, τελικά όλοι οι «καλοί» να χωρέσουν και έτσι τα χαμόγελα σε Φρανκφούρτη και Βερολίνο να αστράψουν! Όλοι γνωρίζουν άλλωστε, ότι η χώρα μας αποτελεί λόγο για φθόνο ειδικά από αυτούς που βλέπουν ήλιο και θάλασσα μόνο όταν η τηλεόραση στο RTL παίζει «Baywatch».

Ο άνθρωπος λοιπόν που θα αυτή την παραχωρηθείσα εξουσία από τον Πρωθυπουργό θα έχει και την δύναμη να ανοίξει τον δρόμο ...στο παραθαλάσσιο όνειρο! ...Και επειδή οι καιροί είναι περίεργοι και ορισμένοι στην Ιπποκράτους είναι πολύ κοντά σε γερμανικές εταιρείες, καλό θα ήταν να ληφθεί και αυτό υπόψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα