Πώς γίνεται η κομπίνα με βουλγαρικές πινακίδες;

16:35 2/2/2014 - Πηγή: NewsBomb

«Κόλπο γκρόσο» με βουλγαρικές πινακίδες έχουν σκαρφιστεί επιτήδειοι για να μην πληρώνουν φόρους και ασφάλιστρα στο ελληνικό δημόσιο.


Σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, από Αλεξανδρούπολη μέχρι Καλαμάτα, σίγουρα θα δείτε αυτοκίνητα που έχουν βουλγαρικές πινακίδες. Μάλιστα, τα αυτοκίνητα αυτά δεν είναι φθηνά μοντέλα, αλλά πανάκριβα αυτοκίνητα

πολυτελείας, μεγάλου κυβισμού.

Πριν αναρωτηθείτε, που βρήκαν τόσα λεφτά οι Βούλγαροι γείτονες μας και ήρθαν μαζικά στην Ελλάδα με τα πανάκριβα αυτοκίνητα σας, διαβάστε την καλοστημένη κομπίνα που έχουν στήσει τα ελληνικά μυαλά για να γλιτώσουν τους φόρους, τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα που συνοδεύουν την αγορά ενός Ι.Χ.

Η πλειονότητα των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με βουλγαρικές πινακίδες ανήκει σε Έλληνες, που αξιοποιούν τα γνωστά σε όλους μας παραθυράκια του νόμου, για να αποφύγουν τα φορολογικά βάρη. Άλλωστε, το κέρδος από αυτήν την απάτη είναι αρκετά μεγάλο, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας να ενδίδουν.

Για ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού στη Βουλγαρία, ο ιδιοκτήτης πληρώνει 170 ευρώ το έτος, ενώ στην Ελλάδα για τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελείας πληρώνει σίγουρα τα διπλάσια, τριπλάσια χρήματα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα ασφάλιστρα.

Πως στήνεται η «κομπίνα»;

Υπάρχουν δυο τρόποι, ο πρώτος αφορά τη σύσταση εταιρίας και ο δεύτερος την κατοικία.

Η σύσταση εταιρίας είναι εύκολη υπόθεση στη Βουλγαρία, καθώς δεν υπάρχει γραφειοκρατία και το κόστος ανέρχεται στα 300 ευρώ. Έτσι, πλην αυτών που διαθέτουν πραγματικά εταιρίες στη γείτονα χώρα, υπάρχουν και εκείνοι οι Έλληνες... που στήνουν την δική τους εικονική εταιρία! Ένα μικρό Βουλκανιζατέρ. Στη συνέχεια, αποκτούν αυτοκίνητο το οποίο περνά ως περιουσιακό στοιχείο της εταιρίας και κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Η Βουλγαρία, άλλωστε είναι πλήρες μέλος της Ε.Ε και έτσι το αυτοκίνητο δεν δυσκολεύεται αν περάσει τα σύνορα.

Έλεγχοι του ΣΔΟΕ

Το φαινόμενο με τις πινακίδες έχει πάρει ιδιαίτερα μεγάλη έκταση, με αποτέλεσμα το ΣΔΟΕ να έχει αυξήσει τους ελέγχους. Ελέγχουν αρχικά αν οι εταιρίες αυτές που έχουν ανοίξει οι Έλληνες στη Βουλγαρία έχουν δραστηριότητα ή απλά παρέχουν φθηνό αυτοκίνητο. Επίσης, ελέγχουν και την κατοικία του οδηγού.

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει στη φορολογία το 2014

Τέλη κυκλοφορίας με το... χιλιόμετρο

Keywords
Τυχαία Θέματα