Προεκλογική καμπάνια η στάση του Τσίπρα

Σε πλήρη αμφισβήτηση των προθέσεων του πρόεδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά πλέον η Νέα Δημοκρατία

Προεκλογική και καθαρά ψηφοθηρική αντιμετώπιση της δεύτερης διερευνητικής εντολής, χρεώνει στον Αλέξη Τσίπρα, η Συγγρού.

«Προς τι οι συναντήσεις του με τους Οικολόγους και την κα Κατσέλη; Θα σχημάτιζε κυβέρνηση με εξωκοινοβουλευτικούς; Ή μήπως θα συγκυβερνούσε

με τον κ. Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ; Ο τελευταίος του αρνήθηκε τη συνάντηση...», έλεγε με νόημα υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, εκτιμώντας πως η ρητορική του Αλέξη Τσίπρα δεν συνιστά υπεύθυνη στάση και δεν προδίδει σε καμμία περίπτωση ειλικρινή διάθεση αξιοποίησης της δυνατότητας που προσφέρει το Σύνταγμα για σχηματισμό κυβέρνησης.

«Το "λεφτά υπάρχουν" του κ. Παπανδρέου ωχριά μπροστά σ' αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας!!!», η χαρακτηριστική, λακωνική αποστροφή Μιχελάκη, σχολιάζοντας την χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Είναι προφανές πως ο εκπρόσωπος της ΝΔ, εκτιμά πως τα όσα εκφράζει και υπόσχεται ο δεύτερος σε δύναμη, μετά τις εκλογές, επικεφαλής κόμματος, δεν αποτελούν εφαρμόσιμη πρόταση αλλά κίνηση στρατηγικής προκειμένου να υφαρπάξει ψήφους στις επαναληπτικές εκλογές, που με τη στάση του έρχονται ένα βήμα πιο κοντά.

Το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, παραδέχεται πια ανοιχτά πως το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν καλό για το κόμμα. Υπενθυμίζει ωστόσο πως η ΝΔ ως πρώτο κόμμα και υπεύθυνη δύναμη θα επιδιώξει μέχρι την ύστατη στιγμή το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς δεν μπορεί να «ρισκάρει» τη μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, προς την οποία ουσιαστικά πιέζει ο κος Τσίπρας, καθώς αυτή θα οδηγούσε στην άμεση πτώχευση της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ, επανέλαβε εχθές ότι είναι διατεθειμένος να στηρίξει μια κυβέρνηση Σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων, με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την αλλαγή της πολιτικής του Μνημονίου και πως προτίθεται να δώσει ανοχή ακόμα και σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας, χωρίς τη δική του συμμετοχή, με απαρέγκλιτο όρο την παραμονή μας στο ευρώ. Από την άλλη, ο αντιπρόεδρος της παράταξης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπογράμμισε πως εάν φτάσει η «ώρα» του ΠτΔ τότε η ΝΔ θα πρέπει να εμφανιστεί με συγκεκριμένη πρόταση που θα αποτυπώνει τη βούληση του κ. Σαμαρά να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες κάλπες αλλά να συγκροτηθεί μία κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα διασφαλίζει την εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών και τη δυνατότητα τροποποίησης συγκεκριμένων πολιτικών του μνημονίου, κάτι το οποίο ρητά αναφέρεται και στις επιστολές που έχει στείλει προς τους Ευρωπαίους εταίρους και το οποίο ουδείς, όπως λέει η ηγεσία της παράταξης, «είχε τολμήσει να θέσει».

Σε κάθε περίπτωση, οι κινήσεις της ΝΔ, κατευθύνονται από το πόσο η μια ή η άλλη επιλογή διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ και την αλλαγή πολιτικής, την οποία η Συγγρού χαρακτηρίζει «κεκτημένο δικαίωμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα