«Πυρά» του προέδρου της Ένωσης Κτηνοτρόφων κατά των πολυεθνικών

Ο Δημήτρης Καμπούρης εξηγεί στο newsbomb.gr πώς ευνοούνται οι πολυεθνικές και θίγονται οι παραγωγοί – «Θα αφανιστούν οι αγελαδοτρόφοι» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ρεπορτάζ: Κατσαρός Λάμπρος

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων απαντά σε όλα τα ερωτήματα για το γάλα και το ενδεχόμενο επιμήκυνσης των ημερών του φρέσκου γάλατος.

«Ενισχύονται οι πολυεθνικές - Αφανίζουν τους αγελαδοτρόφους»

Στο

ερώτημα αν από αυτή τη ρύθμιση, που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση το υπουργείο Ανάπτυξης, ευνοούνται οι πολυεθνικές εταιρίες ο κ. Καμπούρης απαντά:

«Σαφώς και ευνοούνται. Δημιουργείται ένα καρτέλ πολυεθνικών, ένα κλειστό κλαμπ, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι παραγωγοί να ρίχνουν τις τιμές ολοένα και χαμηλότερα, πράγμα που θα οδηγήσει στον αφανισμό των αγελαδοτρόφων . Σαφώς λοιπόν και η ζημιά για τον Έλληνα παραγωγό είναι μεγάλη.»

«Δεν είναι το ίδιο ένα γάλα από την Ολλανδία με ένα γάλα από το Πακιστάν ή την Ινδία»

Σε ερώτηση για την καταλληλότητα του γάλατος και τις παρενέργειες που μπορεί να έχει στην υγεία του καταναλωτή ο πρόεδρος της Ένωσης Κτηνοτρόφων απαντά «Η ποιότητα του γάλατος δεν είναι ίδια. Θα υπάρχει στα ράφια γάλα δύο ημερών που θα έχει την ταμπέλα του φρέσκου. Δεν είναι το ίδιο ένα γάλα που η χώρα προέλευσής του είναι η Ολλανδία και το Πακιστάν ή η Ινδία.

«Ένα γάλα που προέρχεται από την Ολλανδία μπορεί να ελεγχθεί για την καταλληλότητά του και την ποιότητά αυτού. Πως μπορεί να ελεγθεί όμως ένα γάλα που προέρχεται από την Ινδία ή το Πακιστάν και δεν γνωρίζουμε καν τη χώρα προέλευσής του;» συμπληρώνει.

«Δεν καλύπτει η ελληνική παραγωγή την κατανάλωση εντός των τοιχών»

Κατηγορηματικός ήταν ο κ. Καμπούρης για την ποσότητα γάλατος που παράγουν οι αγελαδοτρόφοι της χώρας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν οι Έλληνες παραγωγοί την κατανάλωση στη χώρα μας. Αναγκαζόμαστε συνεχώς να προμηθευόμαστε από χώρες του εξωτερικού μεγάλες ποσότητες γάλατος. Η κατανάλωση καλύπτεται περίπου κατά το ήμισυ.»

«Υπάρχουν αντιβιοτικά στα γαλακτοκομικά προϊόντα;»

Ο κ. Καμπούρης απαντά και στο κατα πόσο ισχύει η φημολογία ότι δόσεις αντιβιοτικών ρίχνονται σε γαλακτομικά προϊόντα. «Απ' όσο γνωρίζω όχι. Το γάλα που έρχεται από χώρους του εξωτερικού περνά από πολλαπλούς ελέγχους κρατικών εργαστηρίων» αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων.

Διαβάστε επίσης:

Για αφανισμό της αγελαδοτροφίας «μιλούν» οι κτηνοτρόφοι

Κασσής: Δεν ψηφίζω για το γάλα

Oι «αντάρτες» προκαλούν πονοκέφαλο στο Μαξίμου

Keywords
Τυχαία Θέματα