Πύραυλοι S-500 παντός καιρού
Τα καινοτόμα «τεστ αντοχής» θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του νέου Κέντρου μηχανικών και περιβαλλοντικών δοκιμών, που δημιούργησε στην Αγία Πετρούπολη ο αμυντικός κολοσσός «Almaz-Antey».
Εκεί, ξεκίνησε τη λειτουργία του ένα υπερσύγχρονο Κέντρο δοκιμών πυραυλικών αντιαεροπορικών και αντιπυραυλικών συγκροτημάτων της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, που είναι χωρίς υπερβολές, ασύγκριτο στο είδος του για τη Ρωσία.
Στο «Βορειοδυτικό Περιφερειακό Παραγωγικό-Τεχνολογικό Κέντρο» του βιομηχανικού γίγαντα, θα συγκεντρωθεί η παραγωγή των υπερσύγχρονων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, συμπεριλαμβανομένων των εξελιγμένων πυραύλων S-350, S-400 και S-500. Στις ίδιες εγκαταστάσεις, θα συναρμολογούνται και τα πυραυλικά συγκροτήματα που προορίζονται για τις Δυνάμεις της Αεροδιαστημικής Άμυνας της Ρωσίας.
Η δημιουργία ενός πολύ-λειτουργικού Κέντρου δοκιμών για τα εγχώρια πυραυλικά συστήματα ήταν από καιρό αναγκαία. Και στις προηγούμενες δεκαετίες φυσικά, τα συστήματα αεράμυνας, πριν μπουν στη γραμμή παραγωγής πέρναγαν από ένα αρκετά σοβαρό κύκλο δοκιμών. Όμως, για κάθε νέο προϊόν, αναπτύσσονταν το δικό του –κομμένο και ραμμένο στα ειδικά χαρακτηριστικά του κάθε πυραυλικού συστήματος- πρόγραμμα απαιτούμενων τεχνικών ελέγχων και μόνο στη συνέχεια, αποφασίζονταν το πού και πώς θα διεξαχθεί η σειρά δοκιμών των συστημάτων.
Μετά την ενιαιοποίηση όλων των κατασκευαστών πυραυλικών συγκροτημάτων αεράμυνας σε μια κοινοπραξία, ήταν λογικό να ακολουθήσει η ενιαιοποίηση του προγράμματος υποχρεωτικών δοκιμών των συστημάτων, με στόχο την αντικειμενική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων τους.
Πριν, τα μηχανικά φορτία τα οποία δοκιμάζονταν στα κινητά πυραυλικά συστήματα «Buk», οι SAM «Osa» και «Tor», που καλύπτουν τις στρατιωτικές δυνάμεις από αεροπορική επίθεση στη διάρκεια γυμνασίων ή στη μάχη, δεν ήταν ανάλογα με τα φορτία που καταπονούσαν τους πυραύλους S-200 και τους S-300P . Τα πρώτα πυραυλικά συγκροτήματα βρίσκονταν πάντα σε κίνηση, ενώ τα δεύτερα ήταν τοποθετημένα σε σταθερή βάση, προστατεύοντας επίγειους στόχους.
«Διαστημικές» προδιαγραφές
Αυτή η λογική κυριαρχούσε από τη σοβιετική περίοδο μέχρι σχετικά πρόσφατα. Στο νέο αιώνα, η τακτική προσέγγιση για την αεράμυνα έχει αλλάξει. Όλα τα πυραυλικά συγκροτήματα έχουν γίνει εξαιρετικά ευκίνητα και είναι πολλαπλών λειτουργιών. Σαν αποτέλεσμα του νέου «δόγματος» για τη χρήση τους, πρακτικά όλα τα Α/Α συστήματα βιώνουν τους ίδιους κραδασμούς και δονήσεις, υπόκεινται σε μεταβαλλόμενα φορτία και σε παρόμοιες – έντονες - μηχανικές καταπονήσεις. Επιπλέον, ήδη από τη δεκαετία του 1990, έχει ξεκινήσει μια «έκρηξη» στις πωλήσεις ρωσικών συστημάτων αεράμυνας, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Οι
πύραυλοι «Tor» και οι S-300 λειτουργούν σε κάθε σημείο του πλανήτη, κάτω από τις πιο διαφορετικές κλιματικές συνθήκες: Από τα ψυχρά οροπέδια των μεγάλων οροσειρών, μέχρι τις τροπικές ζούγκλες και τις ξηρές ερήμους. Λαμβάνοντας επίσης υπόψη την ανάγκη να προστατευθούν οι ρωσικές πολικές εκτάσεις, κατέστη αναγκαίος ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες – αυτές του δριμύ αρκτικού χειμώνα.
Έτσι, η δημιουργία ενός ενιαίου πρότυπου δοκιμών των διαφόρων τύπων αντιαεροπορικών και αντιπυραυλικών συστημάτων των ρωσικών Δυνάμεων Αεράμυνας, είναι κάτι παραπάνω από δικαιολογημένη.
Πύραυλοι παντός καιρού
Το νέο Κέντρο δοκιμών στην Αγία Πετρούπολη αποτελείται από τέσσερα ξεχωριστά τμήματα συνολικής έκτασης 5.000 τετραγωνικών μέτρων. Εδώ θα διεξάγονται σχεδόν όλα τα είδη των μηχανικών και περιβαλλοντικών δοκιμών, που αναπαράγουν τις κλιματικές συνθήκες οπουδήποτε στον κόσμο, για κάθε σημείο του πλανήτη που μπορεί να εμφανιστούν τα ρωσικά προηγμένα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας.
Το νέο στρατιωτικό Δόγμα Πούτιν είναι «απόλυτα αμυντικό»
Στις εγκαταστάσεις για τις κλιματικές δοκιμές των ευμεγεθών πυραυλικών συγκροτημάτων, μέσα σε ειδικά προστατευόμενους χώρους, βρίσκονται δύο θάλαμοι με όγκο 2.000 και 1.900 κυβικά μέτρα αντίστοιχα. Αυτοί οι θάλαμοι είναι μοναδικοί στη Ρωσία. Μπορούν να προσομοιώνουν όλες τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στον πλανήτη:
Το ψυχρό κλίμα των βουνών σε μεγάλο υψόμετρο, τις τοποθεσίες της ερήμου με τις ακραίες καιρικές εναλλαγές στη διάρκεια του 24ωρου, τα υψηλά ποσοστά υγρασίας στις τροπικές ζώνες, τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στον καταψύκτη του πλανήτη που ονομάζεται Αρκτική. Υπάρχουν επίσης μικρότεροι θάλαμοι για τις δοκιμές σε μεσαίου μεγέθους προϊόντα.
Στις κάμερες των δοκιμών, υπάρχουν ειδικά χειριστήρια, που παρεμπιπτόντως είναι και αυτά ρωσικής σχεδίασης, τα οποία επιτρέπουν τη δημιουργία των αναγκαίων κινήσεων του εξοπλισμού που ελέγχεται, χωρίς να διακόπτεται η διαδικασία και χωρίς να χρειάζεται να εισέλθει κάποιος στον θάλαμο. Όλα γίνονται αυτόματα και μηχανικά.
Αυτό είναι απαραίτητο, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα παραβιάζονται οι συνθήκες θερμοκρασίας, για παράδειγμα, στην περίπτωση που θέλουμε να αξιολογήσουμε τις αποδόσεις των τακτικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας στο κρύο, ή στη ζέστη.
Δύο από τα τμήματα του Κέντρου, είναι σχεδιασμένα για τη διεξαγωγή των μηχανικών δοκιμών. Υπάρχει ένα συγκρότημα φυγοκέντρου, που επιτρέπει τη δημιουργία όλων των πιθανών γραμμικών επιταχύνσεων τόσο για τον εξοπλισμό εδάφους, όσο και για τους πυραύλους. Σε αυτούς τους τομείς, θα ελέγχονται τα αμυντικά προϊόντα για την αντοχή τους σε απότομες προσκρούσεις, σε έντονους κραδασμούς και σε ξαφνικές αλλαγές στην πίεση.
Το νέο Κέντρο δοκιμών θα βοηθήσει ώστε να μειωθεί σημαντικά ο όγκος των παραπόνων για τα προϊόντα που παραδίδονται στον πελάτη και θα επιτρέψει τη δημιουργία προηγμένων συστημάτων αεράμυνας που θα προορίζονται για ειδικές κλιματικές συνθήκες.
ΠΗΓΗ Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Έξαλλη η Μέρκελ: Προειδοποιεί και ΑΠΕΙΛΕΙ εκ νέου!
- «Διαγραφή χρέους για την Ελλάδα ακόμη κι αν επιβαρυνθούμε»
- Μόσχα: Μάθημα δημοκρατίας από την Ελλάδα στις Βρυξέλλες
- Γιατί ο Τσίπρας αποφάσισε να σχηματίσει κυβέρνηση με τον Καμμένο
- Πρώτος μάγκας ο Αλέξης: Δείτε τι ζήτησε από τους Υπουργούς του!
- "Τα μαζεύει" για τον ΟΛΠ ο Δρίτσας
- Γερμανικός τύπος: Ο Βαρουφάκης προκαλεί
- ΚΟΣΜΟΣ - H Mόσχα χαίρεται για την ένσταση ΣΥΡΙΖΑ στις κυρώσεις της Ε.Ε.
- Ελένη Μενεγάκη: Υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης με τον Ματέo Παντζόπουλο;
- Ύμνοι από τους Ρώσους για την στάση Τσίπρα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsBomb
- Προς αλλαγή διοικήσεων των τραπεζών;
- Αδιαμφισβήτητος νικητής ο Πούτιν - Κερδίζει τον Γ” Παγκόσμιο Πόλεμο πριν το 2017
- Το ρωσικό πλοίο «Severomorsk» στο Αιγαίο Πέλαγος
- Πλήρης κατάρρευση στο Χρηματιστήριο
- Πύραυλοι S-500 παντός καιρού
- Νίκος Παρασκευόπουλος: Έμφαση στην κοινωνική δικαιοσύνη
- Η Πορτογαλία εξοφλεί νωρίτερα το ΔΝΤ
- Νίκος Κοτζιάς: Συνέντευξη στην ιταλική La Stampa
- Πείτε αντίο στις ριτίδες
- Στην 20η θέση του «χάρτη δυστυχίας» η Κύπρος
- Τελευταία Νέα NewsBomb
- Πύραυλοι S-500 παντός καιρού
- Σπείρα λήστευε ηλικιωμένους στην Ελασσόνα
- Το ρωσικό πλοίο «Severomorsk» στο Αιγαίο Πέλαγος
- Παράταση πήρε ο διαγωνισμός για το λογότυπο των 100 χρόνων του ΚΚΕ
- Ο ρωσικός Τύπος για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των κυρώσεων
- Η Πορτογαλία εξοφλεί νωρίτερα το ΔΝΤ
- Στην 20η θέση του «χάρτη δυστυχίας» η Κύπρος
- Αδιαμφισβήτητος νικητής ο Πούτιν - Κερδίζει τον Γ” Παγκόσμιο Πόλεμο πριν το 2017
- Λακκοτρύπης: Προχωράμε στην εκμετάλλευση της «Αφροδίτης»
- Προς αλλαγή διοικήσεων των τραπεζών;
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Βαλαβάνη: Δίκαιο φορολογικό σύστημα με τη βοήθεια της ψηφιακής εποχής
- Ο Λουίς Φίγκο για πρόεδρος στη FIFA!
- Κύπρος: Προχωράμε στην εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Αφροδίτη»
- «Δεν υπάρχει θέμα Κασάμι»
- Ικανοποίηση για την ακύρωση της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ
- Αρχισαν τα όργανα! Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας προκαλεί...
- ΣΑΤΙΡΙΚΟΣ - ΥΠΟΓΡΑΦΗ
- H μαγεία της φύσης που σας... ταξιδεύει
- Στους 8 ο Πανιώνιος
- Στ.Θεοδωράκης: Θα είναι κακή αρχή να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη, συνοδευόμενος από τους αντιευρωπαϊστές των ΑΝΕΛ