Στην κόλαση των Τζιχαντιστών: Σκλάβα του σεξ για 25 δολάρια

Έζησε τη φρίκη των Τζιχαντιστών μαζί με την αδερφή της. Κατάφερε να ξεφύγει από την κόλαση και περιγράφει την εμπειρία…

Τον περασμένο Αύγουστο, η 19χρονη κοπέλα και η 14χρονη αδερφή της απήχθησαν από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που εισέβαλαν στην πόλη Σιτζάρ.
Τέσσερις μήνες μετά, κατόρθωσαν να ξεφύγουν από την κόλαση των βασανιστών τους και περιγράφουν τη φρίκη που βίωσαν στα χέρια τους.

Όπως είπε η 19χρονη Γιαζίντι (που για λόγους ασφαλείας αποκαλείται Girl B), οι ακραίοι Σουνίτες άρπαζαν γυναίκες και κορίτσια απ’τα μαλλιά, όπου κι αν βρίσκονταν, και τις παρέσυραν σε φορτηγάκια. Χώριζαν τους άνδρες από τα γυναικόπαιδα και τις παντρεμένες από τις ανύπαντρες κοπέλες. Η νεαρή κοπέλα περιγράφει πως η μητέρα της κατόρθωσε, την ύστατη στιγμή, να σώσει απ’τα χέρια τους την 11χρονη αδερφή της. Κατέγραφαν τα ονόματά τους και τις ηλικίες τους. «Ήταν απολύτως οργανωμένοι και μας μάζευαν σαν αγελάδες», είπε χαρακτηριστικά.

Οι δύο αδερφές κατέληξαν σε ένα σπίτι, στην Μπαάτζ του Ιράκ, ενός σεϊχη του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό το μέρος έγινε το κολαστήριό τους. Επανειλημμένως βιάστηκαν από τρεις άνδρες. Και, στη συνέχεια, πουλήθηκαν σε ένα διοικητή του ΙΚ, ονόματι Αμπού Γκουφράμ, στο χωριό Ραμπούσι.

Όσο έμεινε εκεί, κακοποιείτο σεξουαλικά, δούλευε ακατάπαυστα ενώ κάποια στιγμή παρολίγον να χάσει τη ζωή της από πνιγμό. Μοιραία, τα κορίτσια απαρνήθηκαν την πίστη τους, ασπάστηκαν τον ισλαμισμό, προκειμένου να μείνουν ζωντανές.

Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, με όσο κουράγιο της είχε απομείνει, πήρε την αδερφή της και έτρεξαν μακριά. Η τύχη στάθηκε με το μέρος τους και γρήγορα κατέληξαν στο καταφύγιο των κουρδικών δυνάμεων κι από εκεί, με ελικόπτερο, σε ασφαλές μέρος.

Σύμφωνα με αναφορά της Διεθνούς Αμνηστίας, με τίτλο «Βασανισμοί, σκλάβες του σεξ του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ», πάνω από χίλιες γυναίκες έχουν πέσει θύματα των εξτρεμιστών του ΙΚ, εκ των οποίων οι περισσότερες πωλούνται έναντι 25 δολλαρίων.

Τα στοιχεία της κουρδικής κυβέρνησης καταδεικνύουν πως πάνω από 3.500 Γιαζίντι θεωρούνται αγνοούμενοι, αν και ανθρωπιστικές οργανώσεις κάνουν λόγο για πολύ μεγαλύτερο αριθμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα