Στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ 25.000 τραπεζικοί λογαριασμοί

Σαφάρι ελέγχων πρόκειται να πραγματοποιήσει το ΣΔΟΕ στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Περισσότεροι από 25.000 έλεγχοι σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες αλλά και σε απλούς πολίτες που κρύβουν συστηματικά εισοδήματα θα πραγματοποιηθούν έως το τέλος του έτους από το ΣΔΟΕ με σκοπό να προκύψουν έσοδα στα δημόσια ταμεία και να απομακρυνθεί κάθε ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.

Το φαινόμενο της φοροδιαφυγής έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, με τους ελεγκτές να μην προλαβαίνουν

να κόβουν πρόστιμα σε καταστήματα, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές. Το μήνυμα που στέλνει η πολιτική ηγεσία στους φορολογούμενους είναι σαφές: «Ζητάτε αποδείξεις για να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές».

Στο στόχαστρο θα βρεθούν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί προκειμένου να έρθουν στην επιφάνεια αδήλωτα εισοδήματα και να φορολογηθούν.

Όπως δηλώνει σε εφημερίδα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης, «πρέπει να πετύχουμε την περιστολή της φοροδιαφυγής διότι μόνο τότε θα έχουμε μεγαλύτερα περιθώρια να εξετάσουμε αφενός τη μείωση φορολογίας και αφετέρου να δώσουμε πρόσθετη στήριξη στις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες. Όλοι οι πολίτες να συστρατευθούν στον αγώνα αυτόν και να ζητούν από όσους συναλλάσσονται να συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις τους. Η πολιτεία, από τη δική της μεριά, έχοντας υιοθετήσει τα κατάλληλα μέσα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, εφαρμόζει σε κάθε περίπτωση τον νόμο».

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Στέλιος Στασινόπουλος δηλώνει ότι «έως το τέλος του έτους το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στοχεύει να πραγματοποιήσει 25.000 ελέγχους που θα αφορούν όλη την οικονομική δραστηριότητα, με έμφαση στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, γιατί υπάρχουν πολλά χρήματα και θα ελεγχθεί με στοχευμένες διασταυρώσεις η προέλευσή τους».

Ο ίδιος τονίζει για τους ελέγχους κατά την τουριστική περίοδο ότι «έως το τέλος Σεπτεμβρίου η δραστηριότητα του ΣΔΟΕ θα επικεντρωθεί στην πρόληψη της φοροδιαφυγής, με έμφαση τα σημεία εκείνα όπου υπάρχει έντονο οικονομικό ενδιαφέρον και μεγάλος όγκος συναλλαγών».

Διαβάστε ακόμη: Μπαράζ «λουκέτων» σε κέντρα διασκέδασης για φοροδιαφυγή!

Μέχρι και 85% φτάνει η φοροδιαφυγή στις τουριστικές περιοχές

Keywords
Τυχαία Θέματα