Το «στοίχημα» επιβίωσης του Ερρίκος Ντυνάν

17:25 4/4/2014 - Πηγή: NewsBomb

Με στόχο να κερδίσει εκ νέου τον χαμένο χρόνο του και να αποκτήσει και πάλι την αίγλη του στο κομμάτι της νοσηλείας, το Ερρίκος Ντυνάν έλαβε από το υπουργείο Υγείας βεβαίωση καλής λειτουργίας.

Η νέα αυτή κίνηση μαζί με το Μνημόνιο που υπεγράφη πριν από 10 περίπου ημέρες, μεταξύ υπουργείου Υγείας, τράπεζας

Πειραιώς και Διοίκησης του νοσοκομείου, αποτελούν ενέργειες οι οποίες καταδεικνύουν το γεγονός ότι όλες οι πλευρές επιθυμούν σοβαρά να τοποθετήσουν και πάλι στο «παιχνίδι» το Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο εδώ και καιρό βιώνει την απαξίωση εξαιτίας μεγάλων προβλημάτων έλλειψης ρευστότητας. Επιπλέον, οι εργαζόμενοί του παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες και συγκεκριμένα από 9-14 μήνες. Να σημειωθεί ακόμη, ότι πολλοί από τους γιατρούς του, βλέποντας αυτή την δυσάρεστη κατάσταση έφυγαν.

Οι περισσότερες από τις 462 περίπου κλίνες του παραμένουν σήμερα κενές ενώ οι νοσηλευόμενοι δεν ξεπερνούν ημερησίως του 40. Εκτιμάται ότι εάν καλυφθούν οι 170 κλίνες του, τότε το Ερρίκος Ντυνάν θα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Το νοσοκομείο διαθέτει 110 κλίνες για παθολογικά περιστατικά και 246 κλίνες για χειρουργικά περιστατικά. Έχει επίσης Μονάδες Εντατικές Θεραπείας και Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Τμήμα Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης καθώς και πλήρως εξοπλισμένα Εργαστήρια.

Στην βεβαίωση Καλής λειτουργίας με τριετή ισχύ, που εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας, παρέχονται τα εξής: Παρέχεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων του νοσηλευτικού ιδρύματος με τον ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, που θα του επιτρέψουν να μπει στο πεδίο της νοσοκομειακής περίθαλψης, των διαγνωστικών εξετάσεων και των ιατρικών επισκέψεων και συνεπώς να έχει ξανά έσοδα. Η υπουργική απόφαση ορίζει ως επιστημονικό διευθυντή τον κ. Σπύρο Μουτάφη και διοικητικό διευθυντή τον κ. Αντώνη Πετμεζά – εκ παραδρομής όμως η υπουργική απόφαση που αναρτήθηκε αρχικά στη Διαύγεια ανέφερε ότι χρέη διοικητικού και επιστημονικού διευθυντή θα εκτελεί ο κ. Ανδρέας Μαρτίνης, του οποίου ωστόσο η εργασιακή σχέση έχει διακοπεί από το ΔΣ του νοσοκομείου στις 20 Μαρτίου.

Να σημειώσουμε ακόμη, ότι οι συνολικές υποχρεώσεις προς τους γιατρούς και τους εργαζομένους του νοσοκομείου υπολογίζονται σε 13,6 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά τα οικονομικά βάρη του νοσοκομείου αγγίζουν τα 300 εκατ. ευρώ. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει αναλάβει το δάνειο που είχε συνάψει το «Ερρίκος Ντυνάν», επί διοίκησης Ανδρέα Μαρτίνη, ύψους 96 εκατ. ευρώ, με τη Marfin Popular Bank στην Κύπρο. Αρχικά το δάνειο είχε παραμείνει στην Κύπρο, αλλά πέρασε στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, όπως έγινε με το χαρτοφυλάκιο της κυπριακής τράπεζας στην Ελλάδα. Οι υπόλοιπες οφειλές αφορούν χρέη σε προμηθευτές και υποχρεώσεις σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Το «Ερρίκος Ντυνάν» οφείλει 117,8 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές και άλλα 37,4 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ και το ΤΣΑΥ. Επίσης, οφείλει 5,1 εκατ. ευρώ στην Εφορία, 3 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και 5,1 εκατ. ευρώ σε άλλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περίπου 1.020 εργαζόμενοι του «Ερρίκος Ντυνάν» (824 εργαζόμενοι, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό, καθώς και 180 γιατροί) θα αρχίσουν να πληρώνονται από τον τρέχοντα μήνα, ενώ τα οφειλόμενα των περασμένων μηνών θα εξοφληθούν βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος όπως έχει ανακοινωθεί.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Ερρίκος Ντυνάν: Μνημόνιο συνεργασίας για οριστική λύση

Ερρίκος Ντυνάν: «Όμηροι» εργαζόμενοι, ασθενείς και προμηθευτές

Keywords
Τυχαία Θέματα