Υπάρχει λύση για τη λαθρομετανάστευση

Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με επιχειρήσεις – σκούπα και εν θερμώ αποφάσεις.

Του Γιάννη Βασ. Κοραχάη

Δικηγόρου, υποψήφιου βουλευτή Α΄ Αθηνών της Ν.Δ.

Η λαθρομετανάστευση έχει πλέον μετατραπεί σε μείζον πρόβλημα για τη χώρα μας. Μέρα με την ημέρα οξύνεται ακόμα περισσότερο, ενώ η λύση του γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Κι όσο δυσκολότερη γίνεται η λύση, τόσο πιο

επιτακτική καθίσταται η ανάγκη να βρεθεί επιτέλους μια διέξοδος που θα επαναφέρει ισορροπία στην κοινωνία, αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και μείωση του δείκτη εγκληματικότητας.

Η λύση δεν βρίσκεται βεβαίως ούτε σε επιχειρήσεις-σκούπα, οι οποίες ανακοινώνονται με πομπώδη τρόπο από τα ΜΜΕ, ούτε με εν θερμώ αποφάσεις που μόνο στόχο έχουν τη δημιουργία προεκλογικών εντυπώσεων, συνταγή που έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν.

Η Νέα Δημοκρατία εξήγγειλε ένα νέο δόγμα μεταναστευτικής πολιτικής, το οποίο είναι ρεαλιστικό, υλοποιήσιμο και -το σημαντικότερο -με επακριβή στρατηγική και στόχο τόσο την επιβολή του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες, όσο και την εξορθολογικευμένη ενσωμάτωση του ανεκτού αριθμού μεταναστών στην ελληνική οικονομία.

Επιπροσθέτως, θα πρέπει η νέα κυβέρνηση να εντείνει τους ρυθμούς απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων που έχουν από πολλού εγκριθεί αλλά βρίσκονται «ξεχασμένα» και αναξιοποίητα. Επίσης, να απαιτήσει πρόσθετα κονδύλια, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την φιλοξενία -μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος- των εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών που ζουν παρασιτικά δημιουργώντας γκέτο, συμμορίες και παραβατική συμπεριφορά.

Και η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Το θέμα δεν είναι μόνο ελληνικό. Πρόκειται για κορυφαίο ευρωπαϊκό πρόβλημα. Όπως υπάρχουν οι «πολίτες της Ευρώπης», αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν τους «λαθρομετανάστες της Ευρώπης».

Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ ότι θα ήταν σκόπιμο σε μία ολιγομελή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να ιδρυθεί υφυπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ένας τέτοιος φορέας μπορεί, με την απαραίτητη θεσμική θωράκιση, την αναγκαία διοικητική αυτονομία, την ευρωπαϊκή στήριξη και τη διάθεση πόρων και μέσων, να αποτελέσει το μέσο για την οριστική επίλυση του προβλήματος, για όσο καιρό απαιτηθεί, ώστε να ανακοπεί οριστικά η πορεία αφελληνισμού της χώρας μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα