Φώτης Κουβέλης:Να γνωστοποιηθεί η λίστα με τα ονόματα φοροφυγάδων

07:03 4/10/2012 - Πηγή: TVNea
Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

«Κανένας νόμος δεν μπορεί να επιβάλει τις συλλογικές ρυθμίσεις που πρέπει να υπάρξουν. Αυτές πρέπει να είναι το αποτέλεσμα των συμφωνιών των ίδιων των κοινωνικών εταίρων. Δεν αναφέρομαι μόνο στον κατώτερο
μισθό, αναφέρομαι στο σύνολο των ρυθμίσεων που πρέπει να υπάρχουν σαν αποτέλεσμα συλλογικών διαπραγματεύσεων», τόνισε ο κ. Κουβέλης επισημαίνοντας ότι η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανένα νόμο.

«Είναι κατηγορηματική η αντίθεσή μου, εκφράζεται σε κάθε περίπτωση και θα καταγραφεί σε κάθε περίπτωση», συνέχισε, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του και σε ό,τι αφορά τη μείωση του ύψους των αποζημιώσεων στον ιδιωτικό τομέα.

«Είναι απαράδεκτο αυτό το οποίο φέρεται να ζητά η τρόικα, διότι δεν έχει καμία σχέση αυτό το ζήτημα με εκείνο που αφορά στη διαμόρφωση του ποσού των 11,5 δισ. Πρόκειται για μια συνολικότερη επιλογή και αναφέρομαι στην επιλογή της τρόικας, αλλά ενδεχομένως και όλων εκείνων που την αποδέχονται και η επιλογή είναι να ισοπεδωθεί η εργασία, να ισοπεδωθούν οι εργαζόμενοι. Οφείλουν όλοι να γνωρίζουν ότι μια κοινωνία η οποία έχει ριγμένους στο έδαφος τους εργαζόμενους, είναι μια κοινωνία η οποία διαλύεται», τόνισε.

Επίσης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ζήτησε τη γνωστοποίηση της λίστας με τα ονόματα φοροφυγάδων, χαρακτηρίζοντας αρνητικό το γεγονός ότι δεν έχει αξιολογηθεί εδώ και πολύ καιρό όπως κάθε λίστα η οποία αφορά σε παράνομες πράξεις.

«Η παραοικονομία, η φοροδιαφυγή, η διαφθορά, είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση», δήλωσε ο κ. Κουβέλης, τονίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ ζητά να έρθουν όλα στο φως της δημοσιότητας και να εφαρμοστεί ο νόμος «είτε με τη μια λίστα, είτε με την άλλη, ή ακόμη και με καταθέσεις που υπάρχουν στο εξωτερικό σε διάφορες τράπεζες, και στις ελβετικές και στο Λιχτενστάιν, αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου».

newsbeasthttp://tvnea.blogspot.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα