Η κρίση μας βρήκε ταπί και ψύχραιμους!

19:30 15/1/2014 - Πηγή: TVNea
Διαθέτουν και οι δύο σπάνια καλλιτεχνική στόφα, ένα φλογερό ταμπεραμέντο και ένα ταλέντο που είναι πηγαίο. Ο λόγος για τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη και τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη που με αφορμή τη συγκατοίκησή τους στη σειρά του Mega «Με τα παντελόνια κάτω», μίλησαν στο TV Εθνος για ό,τι τους απασχολεί.

Πώς σας φαίνεται η δεύτερη σεζόν της σειράς; Είστε ευχαριστημένοι με τη φετινή της πορεία;
Ιεροκλής-Πυγμαλίων: Το θέμα δεν είναι αν είμαστε εμείς ευχαριστημένοι (γέλια)...
Το θέμα είναι να είναι ευχαριστημένος ο κόσμος από μας και από τη συγκεκριμένη δουλειά.

Tο γεγονός ότι πρόκειται για μια δουλειά που αποτελείται από ένα ιδιαίτερα προσεγμένο παζλ καλλιτεχνών έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να κερδίσουν τα «Παντελόνια» τις εντυπώσεις;
Ιεροκλής-Πυγμαλίων: Οπως λέγαμε και στο παρελθόν, η ισχύς εν τη ενώσει, αν και το αν τα πάει καλά μια δουλειά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πόσα πρόσωπα συμμετέχουν σ' αυτήν. Μια δουλειά μπορεί να έχει 3-4 πρόσωπα και να σαρώσει, και άλλη να έχει είκοσι και να μην καταφέρει να συγκινήσει τον κόσμο. Τα πάντα έχουν να κάνουν με το σενάριο και με το τι θες να πεις στον κόσμο.

Λόγω κρίσης συναντάμε πια συχνά το φαινόμενο της «παρέας» και στην TV αλλά και στο θέατρο. Πυγμαλίων: Ανέκαθεν θα έπρεπε να ήταν κάπως έτσι τα πράγματα, πιο μοιρασμένα. Αλλωστε, μην ξεχνάς πως πολλές δουλειές πλέον είναι πολυπρόσωπες και για ακόμα έναν λόγο... Για να μπορούμε να βρούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι δουλειά. Από την ημέρα που ερχόμαστε στον κόσμο θα έπρεπε να έχουμε μάθει να μοιραζόμαστε, να γνωρίζουμε το αγαθό της «αλληλεγγύης» και όχι να το ανακαλύψουμε ξαφνικά τώρα στα δύσκολα...
Ιεροκλής: Αίφνης ανακάλυψαν οι πάντες την έννοια της «αλληλεγγύης» για την οποία μπορεί να γίνεται πολύς λόγος, όμως, εμπράκτως δεν πιστεύω πως γίνεται τίποτα. Εξακολουθούμε όλοι να κοιτάμε την πάρτη μας και άντε το πολύ πολύ τα πρόσωπα του στενού, οικογενειακού περιβάλλοντός μας. Είναι στο DNA του Ελληνα, είτε μας αρέσει είτε όχι. Μόνο εμείς και οι... Σισιλιάνοι!

Τα «Παντελόνια» πιστεύετε πως... ξόρκισαν κατά κάποιο τρόπο την κρίση;
Πυγμαλίων: Στα δύσκολα πάντα η σάτιρα είναι το γιατρικό. Ομως, η σάτιρα μόνο, δεν είναι η λύση για να ξορκίσεις την κρίση. Η σάτιρα είναι απλώς ένα μικρό αναισθητικό.
Ιεροκλής: Σαφέστατα και τα «Παντελόνια» ξόρκισαν την κρίση και χαίρομαι γι' αυτό. Αν και έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα ανθρώπων που ζουν σε ένα κάμπινγκ και κινδυνεύουν ουσιαστικά να μείνουν εντελώς άστεγοι, ο κόσμος δεν μας γύρισε την πλάτη. Δεν φοβήθηκε να παρακολουθήσει τη σειρά.

Η κρίση σας βρίσκει... ψύχραιμους;
Ιεροκλής: Ταπί και ψύχραιμους (γέλια)!

Να υποθέσω πως έχεις οικονομικά ανοίγματα;
Ιεροκλής: Υπάρχει άνθρωπος που να μη χρωστάει; Δεν χρωστούσα ποτέ στη ζωή μου μέχρι τώρα. Τώρα πια ναι. Παρ' όλα αυτά, η κρίση δεν άλλαξε την κοσμοθεωρία μου, γιατί ανέκαθεν ήμουν ολιγαρκής άνθρωπος και με την... ύλη δεν τα πήγαινα καλά.
Πυγμαλίων: Και εγώ πάλι ποτέ δεν έκανα στη ζωή μου ακρότητες, πάντα είχα σύνεση στις κινήσεις μου. Οπότε όχι, η κρίση δεν μου έφερε τα πάνω κάτω. Σαφέστατα μπορεί να μη βγαίνω έξω συχνά, όμως κάθομαι μέσα όχι μόνο για οικονομία, αλλά γιατί προτιμώ να απολαμβάνω τα φιλαράκια μου και να κρατώ συντροφιά σε όσους είναι άνεργοι και δεν μπορούν να ακολουθήσουν.

Αυτήν τη σεζόν υπήρξε μια σημαντική κινητοποίηση στην tv και από εκεί που δεν γινόταν τίποτα, υπήρξαν αρκετές νέες προσπάθειες. Πιστεύετε πως η τηλεόραση κάνει μια νέα αρχή;
Ιεροκλής: Προτιμάμε να κρατάμε μικρό καλάθι ως πρός τη νέα αρχή. Μακάρι να είναι, για να έχουν και όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάνθρωποί μας δουλειά. Η τηλεόραση και το πώς ακριβώς οι άνθρωποί της έχουν χειριστεί κατά καιρούς διάφορες καταστάσεις είναι μια άλλη ιστορία.

Παρ' όλα αυτά βέβαια, τα τούρκικα καλά κρατούν...
Ιεροκλής-Πυγμαλίων: Απλό, κοστίζουν φθηνά... Είτε είναι τούρκικα είτε βραζιλιάνικα. Προσωπικά, αυτές τις δουλειές δεν μπορώ να τις δω. Προσπάθησα. Δεν με γοητεύουν, όμως, καθόλου. Τα σαπούνια είναι εντελώς ξένα με την αισθητική μου, ανεξαρτήτως με το τι λέει επάνω το ταμπελάκι προέλευσης. Παρ' όλα αυτά, για να υπάρχουν τόσα χρόνια, υπάρχει κόσμος που τα βλέπει, τους αρέσουν και καλά κάνουν. Το τι θα έπρεπε να υπάρχει στην τηλεόραση και τι όχι είναι μια κουβέντα πολύ μεγάλη και τα πάντα είναι επίσης πολύ σχετικά.

Πάντως, Ιεροκλή, έπειτα από δύο και πλέον δεκαετίες επιτυχημένης καλλιτεχνικής πορείας, έχεις κρατήσει συνειδητά αποστάσεις ασφαλείας από την TV. Συνολικά έχεις κάνει μόνο έξι σειρές...Ναι, γιατί πίστευα ότι δεν θα έπρεπε να καταχραστώ το συγκεκριμένο μέσο. Η τηλεόραση, όσο γλυκιά και αν είναι, χρειάζεται προσοχή και μέτρο. Βέβαια, αυτά τα πίστευα εγώ, αλλά υπολόγιζα χωρίς τον ξενοδόχο. Δηλαδή, χωρίς τα κανάλια. Εξι σεζόν δούλεψα όλες κι όλες στην τηλεόραση και επί 16 χρόνια ανά διαστήματα βρίσκομαι διαρκώς στο γυαλί, χάριν των επαναλήψεων! Εχω υποστεί την κατάχρηση στο πετσί μου και ερήμην μου. Τραγικό...

Εχετε υπάρξει εύκολοι ή δύσκολοι σύντροφοι;Ιεροκλής-Πυγμαλίων: Σε γενικές γραμμές μάλλον είμαστε εύκολοι σύντροφοι, με την έννοια ότι δεν είμαστε γκρινιάρηδες. Το θέμα είναι να τα έχεις βρει πρώτα και πάνω απ' όλα με τον εαυτό σου, για να μπορείς να ξέρεις τι θες από τον σύντροφό σου και τη σχέση σου. Και φυσικά, μην ξεχνάμε και τη «χημεία». Για κάποιες μπορεί να έχουμε υπάρξει οι χειρότεροι σύντροφοι.

Δύσκολοι καιροί για έρωτες; Βιώνουμε την εποχή της απομόνωσης ή της συντροφικότητας;
Ιεροκλής-Πυγμαλίων: Εννοείται πως ζούμε την εποχή της συντροφικότητας. Δεν είναι καλύτερα στα δύσκολα να υπάρχει κάποιος που να σου κρατά σφιχτά το χέρι; Βέβαια, επιβάλλεται πρώτα να έχουμε αυτοπροσδιοριστεί απέναντι σε όλο αυτό που μας συμβαίνει. Οι καιροί είναι δύσκολοι για έρωτες μόνο για όσους μέχρι τώρα ερωτευόντουσαν βάσει του Ε9 και του... Καγιέν. Πολλοί μέχρι τώρα δεν ξεκινούσαν σχέσεις, αλλά... επιχειρήσεις

Γιατί ο κόσμος φοβάται να ερωτευθεί;
Ιεροκλής-Πυγμαλίων: Γιατί φοβάται γενικότερα να αισθανθεί και η κρίση είναι τέλειο άλλοθι για όσους δεν είναι έτοιμοι να ζήσουν το μεγαλείο του συναισθήματος. Είναι δυνατόν να εμφανιστεί στη ζωή σου ένας άνθρωπος που θα τη φωτίσει και εσύ να αντισταθείς σκεφτόμενος την κρίση;

Η απογύμνωση των συναισθημάτων είναι αδυναμία ή μεγαλείο;
Ιεροκλής-Πυγμαλίων: Μεγαλείο, και το ρωτάς; Εδώ εμείς στο θέατρο κάθε βράδυ απογυμνώνουμε την ψυχή μας για τον κόσμο και δεν θα το κάνεις για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου;

Τελικά απ' ό,τι καταλαβαίνω, αντιμετωπίζετε την κρίση με αισιοδοξία...
Ιεροκλής-Πυγμαλίων: Αν είμαστε καλά, αν έχουμε την υγειά μας και ανθρώπους που μας αγαπούν, εννοείται πως στο τέλος αντιμετωπίζουμε τα πάντα με ένα χαμόγελο. Η μαυρίλα και η μιζέρια δεν θα έπρεπε να είναι η επικεφαλίδα της ημέρας μας. Πόσοι έκατσαν άραγε να σκεφτουν τον χρόνο που μας πέρασε, πόσες φορές είπαν «σ' αγαπώ» στον άνθρωπό τους και πόσες φορές μίλησαν για τα λεφτά και την κρίση; Αν έχεις την υγειά σου και τα βασικά, η ζωή συνεχίζεται, τρέχει και δεν πρέπει να την αφήσεις να ξεφύγει μέσα από τα χέρια σου.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα