Η Πάλτροου βάζει μέλισσες να την τσιμπάνε στο πρόσωπο για να μείνει νέ

17:15 7/4/2016 - Πηγή: TVNea
Η ομορφιά θέλει θυσίες λέει ο λαός και η Γκουίνεθ Πάλτροου το έχει πιστέψει τόσο πολύ που αφήνει μέλισσες να την τσιμπάνε στο πρόσωπο για να διατηρεί τη σφριγηλότητα του προσώπου της.Πρόκειται για μία αρχαία θεραπεία ομορφιάς (τότε που δεν υπήρχαν τα σημερινά καλλυντικά) την οποία εμπιστεύεται απόλυτα η διάσημη ηθοποιός.Και προφανώς είναι τόσο καλή η θεραπεία που δεν την νιοάζει ο πόνος, αφού είναι ιδιαίτερα επώδυνη.
Σε συνέντευξή της στους New York Times, η ηθοποιός μίλησε για
το πώς φροντίζει την εξωτερική της εμφάνιση. «Με έχουν τσιμπήσει μέλισσες. Είναι θεραπεία χιλιάδων ετών και τη χρησιμοποιούν για να απαλλαγούν από τις φλεγμονές και τις ουλές» εξήγησε η 43χρονη.«Είναι αρκετά εντυπωσιακό. Αλλά τόσο επώδυνο» πρόσθεσε.Οπως αναφέρει η Telegraph, το δηλητήριο της μέλισσας βοηθά στη βελτίωση και την ανανέωση του δέρματος, αν και τα οφέλη αυτής της μεθόδου με τα τσιμπήματα δεν έχουν αποδειχθεί επιστημονικά.Η Πάλτροου πάντως παραδέχθηκε ότι είναι πάντα ανοιχτή σε νέα πράγματα για αυτό δοκίμασε και τη συγκεκριμένη θεραπεία. «Είμαι πάντα ένα πειραματόζωο. Θέλω να τα δοκιμάσω όλα» δήλωσε.
Η ηθοποιός πρόσθεσε πως αγαπά το βελονισμό και είναι πρόθυμη να δοκιμάσει την κρυοθεραπεία, με τη χρήση εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών.Η Γκουίνεθ Πάλτροου γράφει συχνά για δίαιτες, ενώ από τα 20 της εφαρμόζει την μακροβιοτική διατροφή, τρώγοντας κυρίως φασόλια και λαχανικά, ενώ μασά το φαγητό της πάρα πολλές φορές.Μελισσοθεραπεία και μελισσοβελονισμός: το δηλητήριο της ζωήςΟ μελισσοβελονισμός ειναι ο βελονισμός με κεντριά μελισσών σε βελονιστικά σημεία, σε αρθρώσεις και άλλα σημεία του σώματος. Ο αριθμός των τσιμπημάτων και η συχνότητα αυτών εξαρτάται απο την πάθηση και την σοβαρότητα αυτής. Τυπικά, σε μια θεραπεία βελονισμού μπορούν να χρειαστούν 5 ή περισσότερα τσιμπίματα, 1-3 φορές την εβδομάδα ή και συχνότερα. Γίνεται από απολύτως εξειδικευμενο θεραπευτή-μελισσοβελονιστή που συνήθως ειναι βοτανοθεραπευτής ή/και βελονιστής.Γενικα, φαινεται οτι ο μελισσοβελονισμος μπορει να χρησιμοποιηθει ως θεραπευτικο αλλα και ως προληπτικο μεσο.Ο μελισσοβελονισμος μελεταται συστηματικα και επιστημονικα εδω και λιγο καιρο μονο, γι’αυτο δεν ειναι τεκμηριωμενος ιατρικά και ως εκ τούτου δεν αποτελει ιατρική πράξη. Παρόλα αυτά, είναι πολλά υποσχόμενη θεραπεία.Στην Αμερική και την Αυστραλία, ο μελισσοβελονισμός έχει «εκσυγχρονιστεί» περισσότερο απ’οτι στις άλλες περιοχές του κόσμου. Την τελευταία δεκαετία, όλο και περισσοτερα πανεπιστημια ιατρικης, φαρμακολογιας, βιοχημειας και βιοφυσικης μελετανε τον μελισσοβελονισμο και το δηλητηριο της μελισσας.
thetochttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα