Οι γονείς στις ΗΠΑ δεν ξέρουν τι κάνουν τα παιδιά τους στο ίντερνετ.

08:30 27/8/2016 - Πηγή: TVNea
Μικρό είναι το ποσοστό των εφήβων στις ΗΠΑ που πιστεύουν ότι οι γονείς τους κατανοούν πώς χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, υπάρχει μια «ψηφιακή αποσύνδεση» μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, αφού μόλις το 13% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι γονείς τους γνωρίζουν πως χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο.
Οι γονείς των εφήβων στις ΗΠΑ που ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν το Ίντερνετ έχουν σε μεγάλο βαθμό
άγνοια σχετικά με τη δραστηριότητα των παιδιών τους στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με τη νέα έρευνα η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της υπηρεσίας National Cyber Security Alliance (NCSA).
Η έρευνα διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 804 εφήβων και 810 γονιών και σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν το 60% των νέων κάτω των 18 ετών έχουν δημιουργήσει λογαριασμούς για εφαρμογές ή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το 28% των γονέων πίστευαν ότι τα παιδιά τους έχουν ανοίξει λογαριασμούς για τους οποίους δεν είχαν επίγνωση.
Το χάσμα ανάμεσα στις δραστηριότητες των εφήβων στο Διαδίκτυο και στο τι οι γονείς γνωρίζουν για αυτές είναι ενδεικτική αυτού που η NCSA περιγράφει ως «ψηφιακή αποσύνδεση μεταξύ εφήβων και γονέων». Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 67% των γονέων δηλώνουν ότι έχουν πει στα παιδιά τους να τους αναφέρουν οποιοδήποτε περιστατικό στο Διαδίκτυο τα τρόμαξε ή τα έκανε να νιώσουν άβολα, ωστόσο μόνο το 32% των νέων ανέφεραν ότι οι γονείς τους είχαν επιβάλει έναν τέτοιο κανόνα.
Το να βοηθήσουν οι ενήλικες τα παιδιά τους να περιηγούνται με ασφάλεια στο Διαδίκτυο αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τους γονείς του 21ου αιώνα. Το 62% των εφήβων δήλωσε ότι ξοδεύουν τουλάχιστον 5 ώρες καθημερινά στο Ίντερνετ, κυρίως από φορητές συσκευές.
Το Instagram και το Facebook φαίνεται πως είναι οι δημοφιλέστερες ιστοσελίδες μεταξύ των εφήβων ηλικίας 13-17 ετών, ωστόσο πολλοί γονείς δεν χρησιμοποιούν ή κατανοούν αυτές τις εφαρμογές.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα