Ορφέας Αυγουστίδης: «Όλοι έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις και γεγονότα».

15:45 1/2/2017 - Πηγή: TVNea
Ο Ορφέας Αυγουστίδης ενσαρκώνει τον νεαρό Μπομπ, που μαζί με τον Ντον (Γιάννη Μπέζο) και τον επονομαζόμενο «δάσκαλο» (Πέτρο Φιλιππίδη) οργανώνουν εκ του προχείρου μια φιλόδοξη ληστεία για ένα νόμισμα που έχει πάνω τον αμερικάνικο βούβαλο, η οποία τελικά δεν πραγματοποιείται ποτέ.

«Και οι τρεις είναι περιθωριακοί χαρακτήρες. Στον ήρωα μου, τον Μπόμπ, υπάρχει μια υπόνοια ότι έχει παρελθόν με τα ναρκωτικά, αλλά δεν γίνεται ξεκάθαρο. Αν και φαινομενικά είναι ίδιος με τους άλλους δύο, ο ήρωας μου έχει μια καθαρότητα που σπανίζει. Έχει μια αφόρητη ειλικρίνεια,
την οποία δεν μπορούν να την κατανοήσουν οι άλλοι δύο», λέει στο Πρώτο Θέμα.

Δίνει την αίσθηση ότι αυτή η καθαρότητα τον διακρίνει και στην προσωπική του ζωή.
«Την τιμιότητα μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά ότι την έχω, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαι ανυποψίαστος. Απλώς έχω επιλέξει να κοιτάζω προς το φως. Έχω θετική διάθεση και καλεί προθέσεις απέναντι στη ζωή τουλάχιστον αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Γιατί όλοι έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις και γεγονότα», αναφέρει.

Οι ήρωες του έργου έχουν παραιτηθεί από την ιδέα ότι μπορεί να κατακτήσουν ένα καλύτερο μέλλον και καταφεύγουν σε μια φτηνή κομπίνα.
«Το θλιβερό με τους ήρωες της παράστασης δεν είναι ότι δεν κάνουν αυτό που θέλουν στη ζωή τους, αλλά ότι αυτό που θέλουν είναι ένα "τίποτα". Πιστεύω ότι το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Το πιο θλιβερό είναι, όμως, ότι τα νέα παιδιά δεν προλάβανε να κάνουν όνειρα. Δεν εγκατέλειψαν τα όνειρα τους. Απλώς δεν πρόλαβαν να τα κάνουν. Οταν ήμασταν πιτσιρικάδες, ελπίζαμε ότι κάτι θα καταφέρουμε στη ζωή μας. Λέγαμε ότι θα σπουδάσουμε, ότι θα δουλέψουμε. Είχαμε δικαίωμα στο όνειρο», απαντά.

Σε ποια ηλικία παραδέχτηκε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός;
«Νομίζω ότι το παραδέχτηκα στα 25 μου. Μέχρι τότε δεν ήμουν σίγουρος ότι ήμουν διατεθειμένος να ασχοληθώ ουσιαστικά με την υποκριτική. Να συνδέσω αυτό το επάγγελμα με την ίδια μου τη ζωή. Γιατί μιλάμε για μια πολύ μεγαλύτερη θυσία από το να κάνεις κάτι για να βγάλεις κάποια λεφτά. Όχι ότι δεσμεύεσαι και δεν μπορείς να κάνεις πίσω. Ανά πάσα στιγμή μπορείς να σταματήσει να κάνεις αυτή τη δουλειά».http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα