«AI & machine learning»

Ποια τεχνολογία θα φέρει επανάσταση στη δουλειά σας;

Η ολοένα και περισσότερο εφαρμόσιμη τεχνολογία AI και machine learning που προσφέρουν πλέον οι ψηφιακές πλατφόρμες διαφήμισης. Η τεχνολογία αυτή αλλάζει ήδη σε σημαντικό βαθμό την αποτελεσματικότητα του ψηφιακού marketing. Αξιοποιεί τεράστιο όγκο σινιάλων και δεδομένων που σχετίζονται με τη συμπεριφορά των καταναλωτών που περιηγούνται στο διαδίκτυο και εκτίθενται σε διαφήμιση, αποφασίζοντας σε πραγματικό χρόνο ποιο, προσωποποιημένο πλέον, μήνυμα είναι το καταλληλότερο να επικοινωνηθεί σε ποιους χρήστες και σε ποια στιγμή. Επίσης, είναι

ιδιαίτερα εντυπωσιακό, ότι αυτό μπορεί να γίνει σε πολύ μεγάλη κλίμακα χωρίς ιδιαίτερα κόστη προσαρμογής των μηνυμάτων.

Ποιες εξελίξεις καθορίζουν την προσοχή του θεατή;

Στα περισσότερα ψηφιακά μέσα υπάρχει σχετικά υψηλό clutter από διαφημιστικό υλικό που ανταγωνίζεται έντονα για την προσοχή του θεατή -ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία μιας διαφημιστικής ενέργειας. Τη «μάχη» την κερδίζει συνήθως η επικοινωνία που πληροί 3 προδιαγραφές: 1ον αποτελεσματική στόχευση, 2ον σωστή επιλογή μέσου προβολής με βάση τους στόχους της καμπάνιας και 3ον ένα δημιουργικό που ξεχωρίζει και προσελκύει την προσοχή του κοινού, που καταφέρνει δηλαδή να «προεξέχει» κάτι που οι σύγχρονοι marketers αποκαλούν «salience».

Ποια τα skills που θα κάνουν τη διαφορά στη δουλειά σας;

Λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητα με την οποία εξελίσσονται σήμερα τα εργαλεία του digital marketing, ένα από τα σημαντικότερα skills θα είναι η δυνατότητα αποτελεσματικής προσαρμογής. Να μπορεί, δηλαδή, κάποιος να βασίζεται στις προϋπάρχουσες γνώσεις του στις διαχρονικές αρχές της διαφήμισης και του marketing, αλλά, παράλληλα, να τις αναπτύσσει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Αυτό απαιτεί ισχυρή κριτική σκέψη, ώστε να σε συγκρατεί μεν από τις πολλαπλές «σειρήνες» που μπορούν να παρασύρουν, αλλά και να σε καθοδηγεί στη μετάβαση προς το ψηφιακό marketing.

Keywords
Τυχαία Θέματα