H R/GA κλείνει το flagship γραφείο της

Σε κλείσιμο των γραφείων της σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο προχώρησε η R/GA, σύμφωνα με εσωτερική επικοινωνία του CEO Sean Lyons. Όπως ανέφερε ο ίδιος, το flagship γραφείο έχει μέγεθος «ποδοσφαιρικού γηπέδου» και στεγάζει «προσωπικό 40 ατόμων και λίγους πελάτες. Πληρώνουμε κάτι που δεν χρησιμοποιούμε και δεν χρειαζόμαστε». Σύμφωνα με εκπρόσωπο του agency, θα γίνει μετακίνηση σε νέο χώρο στη Ν. Υόρκη μέσα στο 2023.

H εξέλιξη ακολουθεί την ανακοίνωση των σχεδίων συνολικής

αναδιάρθρωσης, ενώ, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν σχετικά, η R/GA προέβη πρόσφατα σε δεύτερο κύκλο απολύσεων, μετά την απομάκρυνση του 5% του προσωπικού της στη Ν. Υόρκη, νωρίτερα μέσα στη χρονιά. «Σήμερα, το 45% του προσωπικού μας στις ΗΠΑ ζει μακριά από τα γραφεία μας και το 80% των ομάδων μας συγκεντρώνει ταλέντα από περισσότερες από μία περιοχές», ανέφερε ο Lyons.

«Η ικανότητα να φέρνουμε κοντά ταλέντα από οπουδήποτε συνιστά τη ραχοκοκαλιά του μοντέλου Distributed Creativity. Τώρα, χρειαζόμαστε την υποδομή που το υποστηρίζει. Αυξάνουμε την επένδυση στα ταξίδια ώστε να φέρουμε τις ομάδες κοντά στους φυσικούς μας χώρους, ή οπουδήποτε βρίσκονται ομάδες ανθρώπων μας. Ένας λογαριασμός από μπαρ στην Ατλάντα αποτελεί καλύτερη χρήση του budget από ό,τι ένα άδειο δωμάτιο στη Ν. Υόρκη», προσέθεσε.

(Πηγή: AdAge)

Keywords
Τυχαία Θέματα