H «Νοσταλγία» ως βασικό θέμα αγορών για το 2022

Η Klarna κυκλοφόρησε την πρώτη της ετήσια έκθεση, υπό την ονομασία «The Checkout», η οποία παρουσιάζει μια ανασκόπηση των καταναλωτικών τάσεων το 2022. Το καλάθι αγορών των καταναλωτών παγκοσμίως απεικονίζει τη «Νοσταλγία» ως κυρίαρχο θέμα της χρονιάς.

Πίσω από την κυρίαρχη τάση, η Klarna έχει εντοπίσει 5 διαφορετικές παγκόσμιες τάσεις. Η πρώτη είναι η «Vintage tech» που αναφέρεται σε προϊόντα με απλούστερη και πιο αξιόπιστη τεχνολογία, όπως τα ενσύρματα ακουστικά, τα οποία αυξήθηκαν σε πωλήσεις παγκοσμίως κατά 317% (Φεβρουάριος 2022) σύμφωνα με τον δείκτη αγορών της Klarna,

και τα τηλέφωνα τύπου Flip που αυξήθηκαν κατά 81% (Αύγουστος 2022).

Η «Υπερ-θηλυκότητα», συμπεριλαμβανομένων των Barbiecore, Bimbocore και Balletcore είναι η δεύτερη τάση η οποία οφείλεται στην αύξηση των πωλήσεων των ροζ προϊόντων (126%, Αύγουστος 2022), των παπουτσιών στυλ μπαλαρίνας (93%, Μάιος 2022) και των διακοσμητικών διαμαντιών για τα νύχια (55%, Ιούνιος 2022).

Οι υπόλοιπες τρεις τάσεις είναι αποτέλεσμα των καταναλωτών που αναζητούν έμπνευση για αγορές σε προηγούμενες δεκαετίες: Tο «Y2K» με είδη μόδας από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, η «Αντικουλτούρα» άμεσα συνδεδεμένη με νεανικά κινήματα και μουσικά είδη των δεκαετιών του ‘80, του ‘90 και του ‘00 όπως το Goth, το Grunge και το Pop-punk και το «Regencycore» με στυλ εμπνευσμένα από τη βικτωριανή περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα