Oι generalists

Οι βασικές προκλήσεις για τα brands και τους brand owners το 2023 είναι… συνέχεια αυτών του 2022, με μια καινούργια διάσταση: πώς θα περάσουμε από το να διαχειριζόμαστε όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, στο να δημιουργούμε με όραμα, επηρεάζοντας ξανά ουσιαστικά τις ζωές των ανθρώπων;

Τα ταλέντα που πρέπει να «καλλιεργήσει» ο marketer του μέλλοντος είναι… διαχρονικά. Ακούγεται οξύμωρο στην εποχή που τρέχει μπροστά. Αν το σκεφτείτε μαζί μου είναι αληθινό. Η δύναμη να βλέπεις τη μεγάλη εικόνα, να συνθέτεις, να εφευρίσκεις, η ενσυναίσθηση, το ένστικτο, είναι οι ποιότητες των marketers που κάνουν

τη διαφορά για τις μάρκες, τις εταιρείες και κυρίως τους ανθρώπους. Αποθεώσαμε την εξειδίκευση, μας απορρόφησε η ανάλυση των data, μπήκαμε να απαντήσουμε στα θέματα της εποχής κάθε φορά πιο γρήγορα. Οι marketers του μέλλοντος είναι οι generalists και όχι οι specialists. Στο «Range» του D. Eipstein θα ανακαλύψετε ωραίες ιστορίες.

Η βιωσιμότητα βρίσκεται πολύ ψηλά στην agenda των marketers γιατί… είναι στην κορυφή της ατζέντας των ανθρώπων. Οι περισσότεροι έχουμε χιλιόμετρα να διανύσουμε για να φέρουμε πραγματική αλλαγή, συμβάλλοντας σε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους. Δόκιμο είναι να ανοίξουμε θέση στο τραπέζι μας για τους ειδικούς. Για να μάθουμε μαζί τους και να ενεργοποιηθούμε ολοκληρωμένα και υπεύθυνα για τα καλό όλων.

Ισχυρισμοί βιωσιμότητας χωρίς αποδείξεις είναι… πολύ δύσκολο να «πιαστούν» με γυμνό μάτι. Ολοκληρώνοντας πρόσφατα το online πρόγραμμα Good Advertising, συνειδητοποίησα την ανάγκη να αναπτύξουμε τη δεξιότητα sustainability lead. Αξίζει να μπούμε σε αυτόν τον δρόμο ως ικανοί marketers και υπεύθυνοι πολίτες.

H συμπερίληψη είναι για τις εταιρείες και τα brands… μονόδρομος. Και μπορεί να αποτελέσει ένα πεδίο καινοτομίας: βρίσκοντας νέα κοινά, φέρνοντας στο προσκήνιο σημαντικά θέματα για την ανθρωπότητα, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών.

Η επαγγελματική μου φιλοσοφία συνοψίζεται στη φράση… «If you’re always trying to be normal, you will never know how amazing you can be». Πάει αντίθετα από τη φράση «έτσι γίνονται τα πράγματα εδώ». Τα αποτελέσματα δεν είναι αποκλειστικά θετικά. Η εμπειρία αξίζει πάντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Marketing Week