Privacy-centric advertising

Τι θα καθορίσει το μέλλον της ψηφιακής διαφήμισης;

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες είναι η άνοδος του Privacy-centric advertising. Έτσι μπροστά μας έχουμε ένα cookieless future στο οποίο μπορούμε να απαντήσουμε με τη συλλογή first party data και με contextual targeting strategies. Στην περίπτωση της συγκέντρωσης first party data,

οι μεγαλύτερες εταιρείες φαίνεται να έχουν πλεονέκτημα λόγω του όγκου των δεδομένων και της δυνατότητας ανάπτυξης μοντέλων διαχείρισης. Οι νέες συνθήκες, κατά τη γνώμη μου, δεν αποτελούν απαραίτητα μειονέκτημα για κανένα brand. Αρκεί οι εταιρείες να εφαρμόζουν όλες τις εναλλακτικές στρατηγικές data collection και να επικεντρωθούν στο να κτίζουν ισχυρές σχέσεις με τους καταναλωτές, εξασφαλίζοντας διαφάνεια στο πώς διαχειρίζονται τα data τους. Ένας επίσης καθοριστικός παράγοντας για το μέλλον της αγοράς μας είναι η διείσδυση του Artificial Intelligence. Όσο η ΑΙ τεχνολογία συνεχίζει να αναπτύσσεται, οι εφαρμογές θα επεκτείνονται σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας δημιουργώντας personalized ad experiences, εξασφαλίζοντας το optimization του campaign performance, απογειώνοντας το predictive modelling και φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο που η διαφήμιση δημιουργείται, μεταδίδεται και μετριέται.

Ποια είναι η άποψή σας ως προς το retail media advertising;

To retail media advertising έχει τη δυναμική να εξελιχθεί σε ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο για retailers και διαφημιζόμενους. Αυτή τη στιγμή είναι το γρηγορότερα αναπτυσσόμενο διαφημιστικό κανάλι απορροφώντας το 16% της παγκόσμιας διαφημιστικής επένδυσης. H ανάπτυξή του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό, στη δυνατότητα των retailers να έχουν πρόσβαση σε πλήρη, real-time και αναλυτικά data sets. Αυτές τις δυνατότητες δεν τις έχουν μόνο τα retail media αλλά και άλλες commerce πλατφόρμες που σχετίζονται με financial services, ridesharing services και delivery apps, οι οποίες επίσης αξιοποιούν consumer-level data. Στο cookieless future, αυτά τα data θα είναι ακόμα πιο πολύτιμα για τα brands, ενδυναμώνοντας τις offsite συνέργειες μεταξύ των brands και retailers.

Keywords
Τυχαία Θέματα