The Growth Hacking Awards 2024: Επιβραβεύοντας το mindset της ανάπτυξης

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 11 Ιούνιου, στο House124 η 2η απονομή των The Growth Hacking Awards της Boussias Events, αναδεικνύοντας ως μεγάλη νικήτρια τη Nouveaux Kotler. Στόχος της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των καινοτόμων στρατηγικών που ενισχύουν την ταχεία ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την επέκταση σε νέες αγορές.

Δρ. Ειρήνη Σαμαντά, Jury President, The Growth Hacking Awards 2024

Όπως

χαρακτηριστικά ανέφερε στον λόγο της, λίγο πριν την έναρξη της απονομής, η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής της φετινής διοργάνωσης, Δρ. Ειρήνη Σαμαντά, Καθηγήτρια Διεθνούς Μάρκετινγκ Στρατηγικής Ανάπτυξης Ηλεκτρονικών Επιχειρηματικών Σχέσεων Βιομηχανικών Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: «Τα φετινά βραβεία ανέδειξαν τη δημιουργικότητα και την ικανότητα των στελεχών να βρίσκουν καινοτόμες, πρωτοποριακές λύσεις για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, μέσω ενός συναρπαστικού μοντέλου διασταύρωσης των πρακτικών μάρκετινγκ και του ψηφιακού κόσμου, υποστηριζόμενα από την πιο ανατρεπτική βιομηχανία στον κόσμο, τη βιομηχανία λογισμικού. Είναι πάνω από όλα ένας τρόπος σκέψης, και ο Growth Hacker είναι ένα πρόσωπο με προσανατολισμό την ανάπτυξη. Στα φετινά βραβεία αναδείχθηκαν οι προσπάθειες που διαφοροποιήθηκαν από τον ανταγωνισμό, μέσα από την ενδελεχή ανάλυση του κοινού στόχευσης, τις δημιουργικές ιδέες να προωθήσουν προϊόντα/ υπηρεσίες χρησιμοποιώντας τακτικές Growth Hacking. Οι διακριθείσες συμμετοχές υλοποιούν μια σπουδαία προσπάθεια εφαρμόζοντας καινοτόμες λύσεις για τα ελληνικά δεδομένα και αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για την ελληνική και διεθνή κοινότητα να εκτιμήσει τις επιτυχημένες και καινοτόμες πρακτικές που αναπτύχθηκαν εδώ».

H Nouveaux Kotler αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια κατακτώντας το Platinum βραβείο με την υποψηφιότητά της «Nouveaux Kotler & Daily Chicken Diner: Ανορθόδοξο marketing σε τοπικό επίπεδο» στην κατηγορία «3.12 Real “Buzz” Guerrilla Marketing Campaign», συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία συνολικά σε όλες τις κατηγορίες, σε όλες τις ενότητες. Κέρδισε, επίσης, τον τίτλο του Most-awarded Growth Marketing Agency of the Year συγκεντρώνοντας τους περισσότερους βαθμούς συνολικά στα φετινά βραβεία.

Στην Ενότητα 1, «Best Growth Marketing Performance per Industry» διακρίθηκαν οι: Lechat Nails Greece, Imposta Mon IKE με iTrust Digital Strategy, Nouveaux Kotler με Daily Chicken Diner/ Nouveaux Kotler με Memory Box, Vodafone Greece, Marketup Media με Bebe Maison.

Στην Ενότητα 2, «Best Growth Marketing Performance per Domain» επιβραβεύθηκαν οι εξαιρετικές πρωτοβουλίες growth hacking που κατάφεραν να οδηγήσουν σε μετρήσιμη επιτυχία και επίδραση ανά τομέα, ανεξάρτητα από τον κλάδο βιομηχανίας στον οποίον ανήκουν, και είναι οι: Nouveaux Kotler με Memory Box και η Knowcrunch.

Στην Ενότητα 3, «Best Growth Marketing Performance per Tactic & Process» εξαιρετικές επιδόσεις με βάση την καινοτομία στην αποτελεσματική εφαρμογή growth hacking μεθόδων και την υλοποίηση πρωτότυπων ιδεών επέδειξαν οι: Ιασώ ΑΕ με DOPE Studio, Knowcrunch, Nouveaux Kotler με Memory Box/ Nouveaux Kotler με Daily Chicken Diner, Kingbet, Vodafone Greece.

Γιώργος Σομαράκης, Account Director & Founder, Nouveaux Kotler

«Σκοπεύουμε να αναλαμβάνουμε ανυποψίαστες επιχειρήσεις και να τις μετατρέπουμε σε άξιους ανταγωνιστές στην αγορά τους»
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις ομάδες των The Growth Hacking Awards, της Boussias Events, και Marketing Week για την τιμή που μας κάνουν με τη συμπερίληψη μας σε όλο αυτό το εγχείρημα, όπως και τους συνεργάτες μας στο Memory Box και στο DCD, χωρίς την καρποφόρα συνεργασία των οποίων δεν θα διακρινόμασταν. Πιστεύουμε πως το μέγεθος δεν μετράει, καθώς η ομάδα μας μετριέται στα δάχτυλα ενός χεριού, αποτελώντας έτσι τη μικρότερη ομάδα με τέτοια διάκριση στην ιστορία της Boussias Events. Παρομοίως, σκοπεύουμε να αναλαμβάνουμε ανυποψίαστες επιχειρήσεις μετατρέποντας τις σε άξιους ανταγωνιστές στην αγορά τους – κανείς δεν ξεκίνησε μεγάλος. Ερχόμαστε στη θέση της επιχείρησης, συμμεριζόμαστε το όραμα της, και, κατόπιν εις βάθος ανάλυσης δεδομένων, δρούμε στοχευμένα, πρωτοποριακά και αντισυμβατικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα