Απέδωσε η στροφή του marketing spend σε branding & PR για την Airbnb

Η Airbnb διένυσε το πιο κερδοφόρο 4ο τρίμηνο στην ιστορία της, δύο χρόνια μετά την περικοπή των συνολικών επενδύσεων marketing και τη μετατόπιση των δαπανών από τα κανάλια απόδοσης στο branding.

Το προσαρμοσμένο EBITDA έφτασε τα 506 εκατ. δολάρια (417 εκατ. λίρες) τους τελευταίους 3 μήνες του οικονομικού έτους, από 333 εκατ. δολάρια (274 εκατ. λίρες) πριν έναν χρόνο. Η ενίσχυση των κερδών ήρθε μέσω αύξησης των εσόδων κατά 24% σε 1,9 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία

ανακοίνωσε την περικοπή των συνολικών επενδύσεων marketing και τη μετατόπιση των επενδύσεων από το performance marketing και το SEO, σε branding και PR, τον Φεβρουάριο του 2021. «Οι δημόσιες σχέσεις είναι το πιο σημαντικό κανάλι της Airbnb», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Brian Chesky.

Πράγματι, περίπου 600.000 άρθρα γράφτηκαν για την επιχείρηση το 2022 και σχεδόν το 90% της κίνησης της πλατφόρμας παραμένει direct. Ο CFO, Dave Stephenson πρόσθεσε ότι «η στρατηγική αλλαγή στις δαπάνες marketing αποδείχθηκε απίστευτα αποτελεσματική από το 2020 έως το 2022».

(Πηγή: Marketingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα