Διψήφια αύξηση πωλήσεων για τον όμιλο Fourlis

Η Fourlis παρουσιάζει τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το Εννεάμηνο του 2023, βάσει των οποίων οι πωλήσεις του ομίλου, σε συγκρίσιμη βάση, δηλαδή εξαιρουμένων των πωλήσεων της Intersport Turkey και της TAF, αυξήθηκαν σημαντικά κατά 15% κατά το εννεάμηνο του ’23 έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Το σταθερό περιθώριο Μικτού

Κέρδους διαμορφώθηκε στο 45,4% κατά το εννεάμηνο του ’23, κοντά στο επίπεδο του περυσινού εννεαμήνου, υποστηριζόμενο από το μικτό περιθώριο του κλάδου λιανικής οικιακού εξοπλισμού και επίπλων (Ikea) και τη θετική σταθεροποιητική τάση μικτού περιθωρίου του κλάδου λιανικής αθλητικών ειδών (Intersport).

Στις 3 Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δημόσιας προσφοράς και της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Trade Estates με ταυτόχρονη εισαγωγή του συνόλου των μετοχών στο XA, με τον όμιλο Fourlis να κατέχει το 63,0%, την Autohellas 9,7%, τη Latsco 3,1%, τη Διοίκηση να κατέχει 0,8% και το 23,4% να βρίσκεται στο ευρύ επενδυτικό κοινό.

Η διαδικασία αυτή «ενισχύει τη θέση της Trade Estates για μελλοντική ανάπτυξη και θέτει τις κατάλληλες βάσεις για περαιτέρω δημιουργία αξίας για τους μετόχους του ομίλου Fourlis», όπως επισημαίνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα