Εμπιστοσύνη και values τα key drivers της B2B αγοραστικής συμπεριφοράς

Οι B2B αγοραστικές αποφάσεις οδηγούνται κυρίως από το ενδιαφέρον σχετικά με την εμπιστοσύνη και τα values, αντί της προσπάθειας για εύρεση του προϊόντος με την ανταγωνιστικότερη τιμή, αναφέρει το 4ο «The Superpowers Index» του διαφημιστικού agency Dentsu.

Η έρευνα βρήκε ότι, για πρώτη φορά, από το 2021, τα προσωπικά κίνητρα λήψης αποφάσεων υπερτερούν των πιο επαγγελματικών και λειτουργικών κινήτρων στο B2B αγοραστικό ταξίδι. Αυτό προσθέτει βαρύτητα στο επιχείρημα ότι θα πρέπει να υπάρχει περισσότερο δημιουργικό storytelling και συναίσθημα

στο B2B marketing.

Μεταξύ άλλων, βρέθηκε ότι το brand building έχει ανέβει από πέμπτη προτεραιότητα το 2023, σε πρώτη προτεραιότητα το 2024, ενώ ο αριθμός των brands τα οποία θεωρούνται μέρος των B2B αγοραστικών ταξιδιών έχει αυξηθεί κατά 62% από το 2021.

Όσον αφορά στον μέσο χρόνο ο οποίος απαιτείται για τη λήψη μιας απόφασης αυξήθηκε κατά 54 ημέρες από το 2021 με την εκτιμώμενη αξία αυτών των καθυστερημένων B2B ευκαιριών για την παγκόσμια οικονομία να υπολογίζεται σε περίπου 1,9 εκατ. δολάρια.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα