Η Eurobank στους Europe’s Climate Leaders

Η Eurobank συγκαταλέγεται στη λίστα Europe’s Climate Leaders των Financial Times ανάμεσα στις εταιρείες που ξεχωρίζουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τις περιβαλλοντικές επιδόσεις τους.

Συγκεκριμένα, οι Financial Times δημοσιοποίησαν ένα κατάλογο με τις 600 ευρωπαϊκές εταιρείες με κατώτατο όριο εσόδων τα 40 εκατ. ευρώ το 2022

που έχουν επιτύχει τη μεγαλύτερη μείωση της έντασης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) και έχουν αναλάβει περιβαλλοντικές δεσμεύσεις.

Oι αναλυτές βαθμολόγησαν τις εταιρείες αναφορικά με τη διαφάνεια υποβολής εκθέσεων Scope 1 και Scope 2 για το διάστημα 2017-2022, την ετήσια μείωση της έντασης των εκπομπών κατά τουλάχιστον 3% κατά την 5ετή περίοδο μεταξύ 2017 και 2022, τη βαθμολογία CDP και τη διαφάνεια στις εκθέσεις εκπομπών Scope 3.

Η τράπεζα το 2023 βελτιώθηκε σε σύγκριση με το 2022 σε σημαντικές αξιολογήσεις Sustainability, όπως στο CDP όπου βελτιώθηκε 2 βαθμίδες από D σε B. Παράλληλα, η Eurobank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που έχει λάβει για δεύτερη διαδοχική χρονιά τη διάκριση «The Best Bank for Sustainable Finance in Greece for 2024».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Eurobank,Europe’s Climate Leaders