Η μετοχή της Omnicom έσπασε το φράγμα των 100 δολαρίων

Νέο ρεκόρ κατέγραψε η μετοχή της Omnicom, καθώς έσπασε το φράγμα των 100 δολαρίων, γεγονός από το οποίο θα επωφεληθούν όσοι εργαζόμενοί της κατέχουν μετοχές στην εταιρεία. Δεν έχει ανακοινωθεί το πλήθος υπαλλήλων και πρώην ανώτερων στελεχών που κατέχουν τέτοιες μετοχές.

Η μετοχή έφθασε το peak των 103,90 δολαρίων στις 19 Σεπτεμβρίου, καθώς ο αμερικανικός διαφημιστικός όμιλος καρπώνεται τα οφέλη της αυξανόμενης αισιοδοξίας σχετικά με τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας. Η αξία της μετοχής

ενισχύθηκε κατά περίπου 18% από τις αρχές του 2024 και η αποτίμηση της εταιρείας ανήλθε σε 20 δισ. δολάρια στις 18, 19 και 20 Σεπτεμβρίου και ξανά στις 26 του μήνα.

Η μετοχή είχε «ξαναπιάσει» τα 100 δολάρια μία ημέρα τον Απρίλιο 2023, αλλά φέτος τον Σεπτέμβριο διατηρήθηκε σταθερά επάνω από αυτό το επίπεδο. Η κεφαλαιοποίηση της Omnicom παραμένει κάτω από το ανώτερο επίπεδο που έφθασε ποτέ, αυτό των 20,9 δισ. δολαρίων του 2016, εξαιτίας της επαναγοράς μετοχών που μείωσε τον διαθέσιμο αριθμό μετοχών στην αγορά.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα