Κίνα, Νορβηγία και Σουηδία προηγούνται ως προς την ετοιμότητα για ηλεκτρικά οχήματα

Η Κίνα παραμένει στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά την πρόοδο προς έναν μελλοντικό κόσμο ηλεκτρικών οχημάτων (ΗΟ), σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της έρευνας της ΕΥ, Electric Vehicle Country Readiness Index. Η έρευνα εξετάζει την ετοιμότητα των 14 κορυφαίων αγορών οχημάτων για την άφιξη ηλεκτρικών οχημάτων με βάση την προσφορά, τη ζήτηση

και το κανονιστικό πλαίσιο. Η Νορβηγία, νεοεισερχόμενη στην έρευνα, βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά την Κίνα, λόγω της αλματώδους αύξησης της ζήτησης και του ισχυρού κανονιστικού της πλαισίου.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Σουηδία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, ο Γιάννης Πιέρρος, Εταίρος στην EY Ελλάδος και Επικεφαλής Τομέα Προηγμένης Βιομηχανίας και Μεταφορών της EY στην περιοχή της Κεντρικής, Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (CESA), δήλωσε:

«Σύμφωνα με τη φετινή έκδοση της έρευνας της ΕΥ, Mobility Consumer Index, ένας στους δυο καταναλωτές επιθυμούν το επόμενο αυτοκίνητό τους να είναι ηλεκτρικό. Συνεπώς, η ζήτηση υπάρχει. Αυτό που χρειάζεται πλέον για να επιταχυνθεί η διείσδυση των ηλεκτρικών οχημάτων και η δραστική μείωση των εκπομπών άνθρακα, είναι η κινητοποίηση των κατασκευαστών εξοπλισμού και η ταχεία ανάπτυξη ενός εκτενούς δικτύου φορτιστών. Κυρίως, όμως, απαιτείται η δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου που θα παρέχει ισχυρά κίνητρα, τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τους κατασκευαστές».

Keywords
Τυχαία Θέματα