Ο Alan Jope παραδίδει τα «ηνία» της Unilever

Εγκαταλείπει τη θέση του CEO της Unilever ο Alan Jope, στο τέλος του ερχόμενου έτους, μετά από 5 χρόνια στην ηγεσία της εταιρείας. Το στέλεχος υπηρετεί τη Unilever επί 35 χρόνια, καθώς εντάχθηκε στο δυναμικό της το 1985 ως εκπαιδευόμενος απόφοιτος marketing.

Ανέλαβε τον ρόλο του CEO το 2019, διαδεχόμενος τον Paul

Polman. Προηγουμένως, ο Jope εκτελούσε χρέη President of Beauty and Commercial Care, από το 2014. Η αναζήτηση αντικαταστάτη βρίσκεται σε εξέλιξη και εξετάζονται υποψηφιότητες εντός και εκτός εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Jope, «τώρα είναι η σωστή στιγμή» να αφήσει τον ρόλο του, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη θα παραμείνει «κορυφαία προτεραιότητα» για την εταιρεία. Στελέχη του κολοσσού των FMCGs ανέδειξαν τους μετασχηματισμούς που επετεύχθησαν υπό τη διοίκησή του, σε επίπεδο «στρατηγικής, δομής και οργάνωσης». Ένας από τους σημαντικότερους, αλλά και αμφιλεγόμενους, ήταν η προτεραιοποίηση του purpose.

Αν και αρκετοί επενδυτές αμφισβήτησαν τη στροφή αυτή, η εταιρεία την υπερασπίστηκε παραθέτοντας στοιχεία για την ανάπτυξη των purpose-led brands της για το 2021, όπως τα Dove, Hellmann’s και Ben & Jerry’s. Παράλληλα, η επιχείρηση εγκαινίασε μια νέα οργανωσιακή δομή τον Ιούλιο, ενώ υιοθέτησε μια ανανεωμένη συνολική στρατηγική ανάπτυξης, ορίζοντας 5 βασικούς άξονες.

(Πηγή: Marketingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα