Τις global τάσεις στα media αποκαλύπτει η Kantar

Η ετήσια μελέτη της Kantar για το παγκόσμιο τοπίο των μέσων ενημέρωσης δείχνει τις διαφορές μεταξύ των σημείων όπου οι marketers επιθυμούν να τοποθετούν διαφημίσεις και των σημείων όπου οι καταναλωτές επιθυμούν να τις βλέπουν, την αξία των διαφημίσεων που δημιουργούνται μέσω ΑΙ αλλά και γιατί η εμπιστοσύνη στο X έχει καταρρεύσει.

Όπως αποκαλύπτει η μελέτη, συνολικά, η διαφήμιση αποκτά ένα όλο και πιο δεκτικό κοινό, με το 47% των καταναλωτών που συμ-μετείχαν στην έρευνα να είναι πλέον δεκτικοί στις διαφημίσεις – μια αύξηση 9 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με πέρυσι. Ακόμα, μόλις το 4% των

marketers πιστεύει ότι οι διαφημίσεις στο X είναι ασφαλείς για το brand, ενώ το 26% αυτών σχεδιάζει να μειώσει τη διαφημιστική δαπάνη στο X το 2025, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη μείωση από οποιαδήποτε μεγάλη διαφημιστική πλατφόρμα.

O Gonca Bubani, Global Thought Leadership Director, Media στην Kantar αναφέρει: «Οι marketers είναι θεματοφύλακες των brands και πρέπει να εμπιστεύονται τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούν. Το X έχει αλλάξει τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια και μπορεί να είναι απρόβλεπτο από τη μια μέρα στην άλλη – είναι δύσκολο να αισθάνεστε σίγουροι για την ασφάλεια της μάρκας σας σε αυτό το περιβάλλον».

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα