Το ΑΙ ως σύμμαχος

Αυτό που άλλαξε σημαντικά τον τρόπο δουλειάς μου τα τελευταία χρόνια είναι… η αυξημένη χρήση ψηφιακών εργαλείων και πλατφορμών. Για παράδειγμα, η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης και chat έχει κάνει πιο άμεση την επικοινωνία μου με άλλους συναδέλφους και συνεργάτες, ενώ η δυνατότητα να εργάζομαι από απόσταση μου προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στο πώς οργανώνω τον επαγγελματικό και τον προσωπικό μου χρόνο, επιτυγχάνοντας work-life balance.

Τα ταλέντα που πρέπει να «καλλιεργήσει» ο marketer του μέλλοντος είναι… η προσαρμοστικότητα και η ενσυναίσθηση.

Η τεχνολογία και οι τάσεις στο marketing αλλάζουν συνεχώς, επομένως οι marketers οφείλουν να είναι ενημερωμένοι για να ανταποκρίνονται στις εξελίξεις, αξιοποιώντας νέα Μέσα, εργαλεία και τεχνικές. Επιπλέον, για να μπορούν να επικοινωνούν αποτελεσματικά, θα πρέπει να μπορούν να αντιλαμβάνονται τις ανάγκες και επιθυμίες ενός πιο ενημερωμένου και απαιτητικού, σύγχρονου καταναλωτή.

Η μεγαλύτερη πρόκληση όσον αφορά σήμερα τα media… είναι το media attribution, το πώς δηλαδή μπορεί να αξιολογηθεί αποτελεσματικά η αξία και η συνεισφορά κάθε Μέσου, σε όλα τα στάδια του conversion funnel και όχι μόνο στην επίτευξη το τελικού στόχου.

Βλέπω το ΑΙ ως… έναν σημαντικό σύμμαχο! Ειδικότερα στο digital marketing, όπου η ταχύτητα είναι απαραίτητη, τα AI εργαλεία μπορούν να οδηγήσουν σε πιο αυτοματοποιημένες αποφάσεις και διαδικασίες, επιτρέποντας στον σύγχρονο marketer να επικεντρωθεί σε πιο δημιουργικές και στρατηγικές εργασίες στην καθημερινότητά του.

Τα social media σήμερα είναι… περισσότερο media, παρά social! Έχοντας αλλάξει τον τρόπο που αλληλοεπιδρούμε μεταξύ μας και με τα brands, προσφέρουν νέες προκλήσεις στον χώρο του marketing. Για παράδειγμα, η δημοφιλία του TikTok ωθεί τους σύγχρονους marketers στη δημιουργία περιεχομένου, μέσω content creators και influencers, στο πλαίσιο της social media στρατηγικής τους.

Η επαγγελματική μου φιλοσοφία συνοψίζεται στη φράση… «Η επιτυχία ενός Team Leader πηγάζει μέσα από την ικανότητά του να καθοδηγεί και να εμπνέει την ομάδα του προς την επιτυχία»! Η ομάδα είναι το κλειδί για την επίτευξη στόχων και ένας Team Leader οφείλει να δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης, συνεργασίας και να ενθαρρύνει την πρωτοβουλία, ώστε κάθε μέλος να αναπτύσσει τη δυναμική του και να ξεδιπλώνει τα ταλέντα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα