ESET: Οι τάσεις στο κυβερνοέγκλημα το ’15

Η ESET προσφέρει την έκθεση με τις τάσεις του 2015 για δωρεάν download, σε μία προσπάθεια να βοηθήσει
τους οργανισμούς να προστατευτούν καλύτερα από τις επιθέσεις. Σκοπός το «τέλος» του κυβερνοεγκλήματος για τις εταιρείες.

Μια αναλυτική έκθεση παρουσίασε η ESET®, αφιερωμένη στις κορυφαίες τάσεις του κυβερνοεγκλήματος για το 2015, η οποία διατίθεται δωρεάν στη σελίδα «white paper» του WeLiveSecurity.com.

Παρόλο που κατά την περσινή χρονιά το

ενδιαφέρον εστιάστηκε στη διαδικτυακή ιδιωτικότητα και το malware που επιτίθεται σε Android, το 2015 αναδύονται καινούριες απειλές ασφάλειας ως σημαντικές. Η δωρεάν έκθεση, «Trends for 2015», εστιάζει στις πέντε βασικές ανησυχίες που οι επιχειρήσεις οφείλουν να λάβουν υπόψη για να προστατευθούν από τις κυβερνοεπιθέσεις, εξηγεί γιατί οι επιχειρήσεις πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή, αναλύει πώς έχουν εξελιχθεί οι απειλές και συμβουλεύει τους οργανισμούς για το πως μπορούν να προστατεύσουν τα δεδομένα τους με τον καλύτερο τρόπο.

«Καθώς οι οργανισμοί βελτιώνουν την ψηφιακή συνδεσιμότητά τους, ανοίγουν νέες «λεωφόροι» για το κυβερνοέγκλημα» σημειώνει ο Raphael Labaca Castro, Security Researcher της ESET και Αρχισυντάκτης στο WeLiveSecurity.com. «Το κόλπο είναι να εξασφαλίζεις ότι οι άμυνές σου είναι πιο αδιαπέραστες από των ομοιών σου. Κατανοώντας καλύτερα το τοπίο των απειλών, είσαι πολύ καλύτερα προετοιμασμένος για τις ανεπιθύμητες επιθέσεις που καραδοκούν.»

Η έκθεση εστιάζει στα ακόλουθα πέντε σημεία, τα οποία πρέπει να προσέξουν οι οργανισμοί:

1. Εξέλιξη των επιθέσεων APT
2. Point-of-Sale Κακόβουλο λογισμικό
3. Διαρροή πληροφοριών
4. Τρωτά σημεία
5. Διαδίκτυο των Πραγμάτων … ή Διαδίκτυο των Απειλών;

«Μπορούμε όλοι να φανταστούμε πόσους πόρους αφιερώνουν οι επιχειρήσεις για την προστασία των δεδομένων τους από τους χάκερ και εγκληματίες του κυβερνοχώρου, έτσι θελήσαμε να προσφέρουμε βοήθεια με αυτήν την έκθεση» συμπληρώνει ο Labaca Κάστρο. «Ζητήσαμε από τους ειδικούς μας σε θέματα ασφάλειας να αναλύσουν τις τάσεις προσφέροντας μία λεπτομερή ανάλυση του τι πιστεύουν ότι καραδοκεί. Η συγκεκριμένη έκθεση έχει στόχο να προσφέρει πρόσθετες πληροφορίες σε επιχειρήσεις, βοηθώντας τις να αναθεωρήσουν τις πολιτικές ασφαλείας, τις τεχνολογίες και τις διαδικασίες τους και να διαθέσουν τους κατάλληλους πόρους στις κατάλληλες θέσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα