H Ericsson στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Η Ericsson συμμετείχε στην ημερίδα του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012.


Η Ericsson συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσαν το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά

και τα μέλη της επιτροπής Διασύνδεσης και Αποφοίτων, με θέμα “Ψηφιακά Συστήματα: Μοχλός Ανάπτυξης για την Ελλάδα του 2020″ στις 18/5.


Ο κ. Τάσος Παγκάκης, Head of Communications, Ericsson για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του με θέμα τη Διαδικτυωμένη Κοινωνία δήλωσε: «Η Διαδικτυωμένη Kοινωνία είναι το όραμα για ένα βιώσιμο και αναπτυξιακό μέλλον. Το 2020 θα έχουμε 50 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές οι οποίες θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των ανθρώπων, θα δημιουργήσουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα και θα κάνουν πιο λειτουργικές και αποδοτικές τις επιχειρήσεις».


Επιπλέον, η Ericsson παρουσίασε δεκάδες παραδείγματα από όλο τον κόσμο, που αποδεικνύουν ότι αλλάζει η αγορά ICT, η εκπαιδευτική διαδικασία και δημιουργούνται νέες επαγγελματικές ευκαιρίες στους αποφοίτους των τεχνολογικών ιδρυμάτων. Η Ericsson προωθεί τη θεώρηση ‘Technology for Good’ με εφαρμογές πέραν των παραδοσιακών τηλεπικοινωνιών και είναι ιδρυτικό μέλος του ‘Connect to Learn’ για να δημιουργηθούν ευκαιρίες διαθέσιμες σε όλα τα σχολεία του κόσμου μέω της τεχνολογίας κινητής ευρυζωνικότητας.


Ενδεικτικά, στον τομέα της Εκπαίδευσης, μέσω του ‘Connect To Learn’ – ένα συναρπαστικό παράδειγμα για τον τρόπο που η πρόοδος της τεχνολογίας και οι στρατηγικές ανάπτυξης μπορούν να βελτιώσουν ανάμεσα σε πολλά άλλα και την εκπαίδευση – επιτρέπει στα σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές, καθώς και στα αστικά κέντρα να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο για βελτίωση της εκπαίδευσης, σύνδεση παιδιών σε όλο τον κόσμο και νέες μορφές δια βίου εκπαίδευσης.


Στην ημερίδα συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ βασικός σκοπός ήταν η ενημέρωση των τελειοφοίτων και των αποφοίτων του Τμήματος για τις σύγχρονες τάσεις στο χώρο των ψηφιακών συστημάτων, καθώς και για τις απαιτήσεις των φορέων από νέους εργαζόμενους. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης, τα ερευνητικά πεδία, καθώς και θέματα που πρέπει να καλυφθούν από σύγχρονα προγράμματα σπουδών.


Keywords
Τυχαία Θέματα