Lenovo: Υπόσχεται πιο ασφαλή PC

Η Lenovo κάνει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα που έχει προκύψει με το λογισμικό Superfish. Στόχος της εταιρείας είναι τα πιο «καθαρά» και ασφαλή pc και η δημιουργία εργαλείων και η ενημέρωση προγραμμάτων antivirus.

Μόλις πριν από μια εβδομάδα, το λογισμικό visual discovery της Superfish που υπήρχε προ-εγκατεστημένο σε καταναλωτικά Notebooks της Lenovo από το Σεπτέμβριο του 2014, προκάλεσε ανησυχία και απογοήτευση στους καταναλωτές και στις

κοινότητες ασφάλειας και ιδιωτικότητας.

Η Lenovo δούλεψε με συνεργάτες για να δημιουργήσει εργαλεία και να ενημερώσει τα προγράμματα antivirus, εξαλείφοντας το λογισμικό Superfish. Επιπλέον ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο απεγκατάστασης είναι διαθέσιμο στο site της Lenovo. Κανένα ThinkPad, desktop, tablet, αλλά και κανένα άλλο προϊόν server ή storage για επιχειρήσεις δεν επηρεάστηκε.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία θα προσφέρει στους χρήστες των Lenovo PC που επηρεάστηκαν από αυτό το θέμα δωρεάν, μια 6μηνη συνδρομή στην υπηρεσία McAfee Live Safe (ή μια 6μηνη επέκταση για όσους είναι ήδη συνδρομητές).
Τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας ενισχύουν την αρχή της εταιρείας ότι η εμπειρία των χρηστών, η ασφάλεια τους και η ιδιωτικότητά τους πρέπει να είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων της. Με αυτό κατά νου, θα μειώσουν σημαντικά τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: Να γίνουν ο ηγέτης στην προσφορά καθαρότερων, ασφαλέστερων PCs.

Η Lenovo ξεκινά αμέσως μέχρι και το λανσάρισμα των Windows 10 προϊόντων της, το standard image της θα περιλαμβάνει μόνο το λειτουργικό σύστημα και το σχετικό λογισμικό που απαιτείται για να δουλεύει σωστά το hardware (για παράδειγμα, όταν συμπεριλαμβάνουμε μοναδικό hardware σε συσκευές μας όπως μια 3D κάμερα) , λογισμικό ασφαλείας και εφαρμογές της Lenovo. Αυτό θα εξαλείψει αυτό που ο κλάδος αποκαλεί “adware” και “bloatware.” Σε κάποιες χώρες, συγκεκριμένες εφαρμογές που συνήθως αναμένονται από τους χρήστες θα συμπεριλαμβάνονται.
Η Lenovo θα δημοσιεύει πληροφορίες για ΟΛΑ τα λογισμικά που θα είναι προ-εγκατεστημένα στα PC μας, εξηγώντας καθαρά τι κάνει η κάθε εφαρμογή.

Keywords
Τυχαία Θέματα