Αύξηση των καθαρών κερδών για την LG

Η LG Electronics ανακοίνωσε σήμερα αύξηση 319% στα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2014, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.


Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο του 2014 ανέρχονται σε 92.60 δισ. KRW (86.62 εκ. δολάρια) ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανέρχονται σε 504 δισ. KRW (471.47 εκ. δολάρια), καταγράφοντας σημαντική βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, η οποία μπορεί να αποδοθεί στην αυξημένη κερδοφορία

που εμφανίζει ο κλάδος Οικιακής Ψυχαγωγίας (LG Home Entertainment Company). Τα μη ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο καταγράφουν έσοδα 14.27 τρισ. KRW (13.35 δισ. δολάρια), αυξημένα κατά 1.2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.


Πιο συγκεκριμένα, για το πρώτο τρίμηνο του 2014 η LG Home Entertainment Company (Οικιακή Ψυχαγωγία) ανακοίνωσε έσοδα 4.95 τρισ. KRW (4.63 δισ. δολάρια), αυξημένα κατά 3 τοις εκατό σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς. Τα λειτουργικά κέρδη, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις, ανήλθαν στα 240.30 δισ. KRW (224.79 εκατ. δολάρια), λόγω της ισχυρής αύξησης που καταγράφηκε στις πωλήσεις μεγαλύτερων τηλεοράσεων, αλλά και της βελτίωσης του κόστους των προϊόντων, η οποία οφείλεται στη μείωση των τιμών των πρώτων υλών. Η παρουσίαση των νέων μοντέλων του 2014 αναμένεται να ενισχύσει τα έσοδα του κλάδου οικιακής ψυχαγωγίας και κατά το δεύτερο τρίμηνο. Η LG θα συνεχίσει να διαφοροποιείται στην κατηγορία των premium συσκευών τεχνολογίας Ultra HD και OLED, παρουσιάζοντας ακόμη περισσότερα μοντέλα κατηγοριοποιημένων διαστάσεων και τιμών, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην αύξηση του ανταγωνισμού.


Η LG Mobile Communications Company (Κινητή Τηλεφωνία) ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις smartphones για το πρώτο τρίμηνο έφτασαν τα 12.3 εκατομμύρια συσκευές, επίδοση που αντιστοιχεί στο 75 τοις εκατό των πωλήσεων όλων των τύπων κινητών, αυξημένες κατά 19 τοις εκατό σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι πωλήσεις των LG smartphones τεχνολογίας LTE έφτασαν τα 5 εκατομμύρια μονάδες, η καλύτερη επίδοση που έχει καταγραφεί ποτέ σε επίπεδο τριμήνου. Σε ετήσια βάση (year-over-year) η αντίστοιχη ποσοστιαία μεταβολή ανέρχεται σε +79 τοις εκατό, γεγονός που φέρνει τις πωλήσεις smartphone στο 41 τοις εκατό του συνόλου για το πρώτο τρίμηνο, ποσοστό που θα πρέπει να συγκριθεί με το 27 τοις εκατό που καταγράφηκε για το σύνολο της χρήσης 2013. Τα έσοδα της περιόδου ανήλθαν σε 3.41 τρισ. KRW (3.19 δισ. δολάρια), αυξημένα κατά 6 τοις εκατό σε ετήσια βάση (year-over-year), ενώ βελτιωμένο σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο εμφανίζεται και το περιθώριο λειτουργικού κέρδους, λόγω της παρουσίασης του G Pro 2 στην κορεατική αγορά και την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων μάρκετινγκ. Η έναρξη διάθεσης του κορυφαίου LG G3 smartphone, σε συνδυασμό με την παρουσίαση των μεσαίων συσκευών L Series III σε περισσότερες αγορές, αναμένεται να επηρεάσει θετικά τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου.


Η LG Home Appliance Company (Οικιακές Συσκευές) κατέγραψε ισχυρές πωλήσεις στην κορεατική αγορά. Παρόλα αυτά, τα έσοδα για το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν σε 2.72 τρισ. KRW (2.54 δισ. δολάρια), σημειώνοντας υποχώρηση σε ετήσια βάση, η οποία θα πρέπει να αποδοθεί στην ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά της Βορείου Αμερικής και στη μη ευνοϊκή διακύμανση των συναλλαγματικών ισοτιμιών στις αναπτυσσόμενες αγορές. Η βελτίωση της διάρθρωσης κόστους είχε ως αποτέλεσμα την καταγραφή λειτουργικών κερδών ύψους 109.20 δισ. KRW (102.15 εκ. δολαρίων) για το πρώτο τρίμηνο, με το λειτουργικό περιθώριο να φτάνει το 4 τοις εκατό. Για τις προσεχείς περιόδους, η LG αναμένει βελτίωση των εσόδων από τις πωλήσεις Οικιακών Συσκευών, εξαιτίας της παρουσίασης κορυφαίων μοντέλων πλυντηρίων και ψυγειοκαταψυκτών.


Η LG Air Conditioning & Energy Solution Company (Κλιματισμός και Ενεργειακές λύσεις) κατέγραψε υψηλές πωλήσεις επαγγελματικών κλιματιστικών σε αγορές του εξωτερικού, με τα έσοδα της περιόδου να ανέρχονται σε 1.22 τρισ. KRW (1.14 δισ. δολάρια) και τα λειτουργικά κέρδη σε 89.8 δισ. KRW (84 εκ. δολάρια), αυξημένα κατά σχεδόν 10 τοις εκατό σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Για την επόμενη περίοδο, η LG εκτιμά βελτίωση σε επίπεδο εσόδων και κερδοφορίας, καθώς αναμένεται να αυξηθεί το μερίδιο των πωλήσεων επαγγελματικών κλιματιστικών, και παράλληλα να αυξηθεί η ζήτηση για νέα προϊόντα, όπως οι συσκευές καθαρισμού και αφύγρανσης του αέρα στην κορεατική Αγορά.


2014 1Q: Διευκρινίσεις επί των συναλλαγματικών ισοτιμιών
Οι μη ελεγμένες λογιστικές καταστάσεις της LG Electronics για την περίοδο έως και την 31η Μαρτίου 2014 έχουν συνταχθεί με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα (IFRS). Τα ποσά σε κορεατικό γουόν (KRW) μετατρέπονται σε δολάρια ΗΠΑ με βάση τη μέση τιμή των 90 ημερών για κάθε τρίμηνο: 1.069 KRW ανά USD (2014/1Q).


Keywords
Τυχαία Θέματα