Αποτελέσματα εξαμήνου Forthnet

Τα οικονομικά του αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του έτους 2012 ανακοίνωσε ο όμιλος της Forthnet.


Τα Σημαντικά Σημεία των οικονομικών αποτελεσμάτων ήταν τα ακόλουθα:
Αύξηση ταμειακών διαθεσίμων: οι λειτουργικές ταμειακές ροές του Ομίλου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 ανήλθαν σε €37,9 εκατ. (+43,2% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2011). Καθαρή αύξηση ταμειακών διαθεσίμων κατά €2,1 εκατ. (+€17,2 εκατ. σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2011)
Αύξηση λειτουργικής

κερδοφορίας: το προσαρμοσμένο EBITDA του Ομίλου διαμορφώθηκε σε €43,6 εκατ. (+3,2% έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2011) παρά την οριακή μείωση του κύκλου εργασιών, ενώ το περιθώριο προσαρμοσμένου EBITDA ανήλθε σε 21,1% (+0,8 π.μ. έναντι πρώτου εξαμήνου του 2011)
Συγκράτηση συνδρομητικής βάσης και εσόδων: μείωση ενοποιημένου Κύκλου Εργασιών κατά 0,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, στα €206,7 εκατ. – η διαφοροποίηση των πηγών εσόδων συνεχίζει να αντισταθμίζει τις αρνητικές επιπτώσεις του μακροοικονομικού περιβάλλοντος στη συμπεριφορά του ελληνικού νοικοκυριού.


Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Forthnet, κ. Πάνο Παπαδόπουλο: «Οι συνθήκες της αγοράς επιδεινώθηκαν σημαντικά κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους: η αυξημένη αβεβαιότητα σε σχέση με τις μακροοικονομικές προοπτικές της χώρας επηρέασαν την καταναλωτική ζήτηση ασκώντας πιέσεις στη δραστηριότητα της συνδρομητικής τηλεόρασης αλλά και των τηλεπικοινωνιών. Παρά τις αντιξοότητες, ο Όμιλος Forthnet πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 χάρη στις αδιάλειπτες προσπάθειές μας για μείωση κόστους και διαφοροποίηση του κύκλου εργασιών μας. Μέσα στις προκλήσεις του περιβάλλοντος που λειτουργούμε παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το υπόλοιπο του έτους.»


Λειτουργικά Αποτελέσματα
Συνδυαστικές Υπηρεσίες
Στο τέλος Ιουνίου 2012, ο Όμιλος εξυπηρετούσε με συνδυαστικές υπηρεσίες σχεδόν 140 χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους η συνδρομητική βάση παρέμεινε σταθερή, διατηρώντας παράλληλα τις σημαντικά καλύτερες λειτουργικές επιδόσεις της σε σχέση με αντίστοιχες μεμονωμένες υπηρεσίες. Το εμπλουτισμένο αθλητικό περιεχόμενο της συνδρομητικής τηλεόρασης (UEFA Champions League, Europa League) και μια νέα γενιά υπηρεσιών (δορυφορικό broadband, DTT) αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στις συνδυαστικές υπηρεσίες του Ομίλου.


Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 η Forthnet παρέμεινε ο κορυφαίος εναλλακτικός τηλεπικοινωνιακός πάροχος παρά την κατά 1,6% μείωση της ΑΠΤΒ συνδρομητικής βάσης σε επίπεδα οριακά κάτω από 500 χιλιάδες συνδρομητές. Ως αποτέλεσμα, το εκτιμώμενο συνολικό μερίδιο αγοράς της Forthnet τον Ιούνιο του 2012 υποχώρησε στο 28,4%.


Οι ανωτέρω επιδόσεις θεωρείται πως είναι παροδικού χαρακτήρα και οφείλονται στις εξαιρετικά έντονες ανταγωνιστικές συνθήκες

Keywords
Τυχαία Θέματα