Δοκίμασαν το Kaspersky Internet Security…

Η MRG Effitas, οργανισμός δοκιμών και ερευνών, δοκιμάζει το Kaspersky Internet Security. Ήταν το μόνο που εμπόδισε κάθε απόπειρα «μόλυνσης».

Το Kaspersky Internet Security ήταν το μόνο ανάμεσα στα 15 προϊόντα ασφάλειας που εμπόδισε κάθε απόπειρα «μόλυνσης» κατά τη διάρκεια της δοκιμής 360 Assessment & Certification Programme, που πραγματοποιήθηκε από την MRG Effitas, έναν ανεξάρτητο οργανισμό δοκιμών και ερευνών. Έτσι, η λύση της Kaspersky

Lab ήταν η μοναδική που έλαβε πιστοποίηση πρώτου επιπέδου.

Η δοκιμή αποτελούνταν από δύο στάδια. Στο πρώτο, γινόταν ανάλυση της συμπεριφοράς των προϊόντων ασφάλειας όταν έπρεπε να αντιμετωπίσουμε επείγουσες απειλές. Στο δεύτερο στάδιο, αξιολογήθηκε η αποτελεσματικότητα της «θεραπείας» ενός λειτουργικού συστήματος μετά τη«μόλυνση». Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση δειγμάτων από διάφορες «οικογένειες» κακόβουλων λογισμικών, όπως τραπεζικά Trojans, ransomware, πιθανώς ανεπιθύμητα προγράμματα κλπ. Το Kaspersky Internet Security εντόπισε και τις 540 απειλές και εμπόδισε τη διείσδυση κάθε κακόβουλου λογισμικού στο σύστημα.

Η MRG Effitas αξιοποιεί μια μεθοδολογία που μιμείται την τυπική συμπεριφορά των χρηστών. Οι ερευνητές ξεκινούν ακολουθώντας ένα κακόβουλο link σε έναν υπολογιστή που προστατεύεται από μια λύση ασφάλειας. Στη συνέχεια, κατεβάζουν ένα «μολυσμένο» εκτελέσιμο αρχείο, το αποθηκεύουν στο σκληρό δίσκο και τέλος, προσπαθούν να το «τρέξουν». Έπειτα από αυτό, δίνεται χρόνος στο προϊόν να «θεραπεύσει» το σύστημα και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της «μόλυνσης». Επειδή οι οικιακοί χρήστες δεν αφήνουν συνήθως τους υπολογιστές τους να λειτουργούν όλη μέρα, πραγματοποιείται επανεκκίνηση του συστήματος μετά από 12 ώρες.

Για να λάβουν πιστοποίηση πρώτου επιπέδου, τα προϊόντα έπρεπε να εμποδίσουν όλες τις προσπάθειες «μόλυνσης». Οι λύσεις που μπόρεσαν να εντοπίσουν οποιαδήποτε απειλή πριν από την πρώτη επανεκκίνηση του υπολογιστή ή κατά τη διάρκεια της επανεκκίνησης έλαβαν πιστοποίηση δεύτερου επιπέδου. Στο πλαίσιο της δοκιμής, οι 10 από τις 15 λύσεις δεν κατάφεραν να προστατεύσουν το σύστημα από όλα τα κακόβουλα προγράμματα που χρησιμοποιήθηκαν από τους ερευνητές. Τέσσερις λύσεις δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τη «μόλυνση» του συστήματος, αλλά κατάφεραν να διορθώσουν την κατάσταση. Μόνο το Kaspersky Internet Security μπόρεσε να αποτρέψει κάθε απόπειρα «μόλυνσης».

«Μόλις μια κακόβουλη εφαρμογή εισχωρήσει στον υπολογιστή, μπορεί να ενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή. Έπειτα, μπορεί να κρυπτογραφήσει δεδομένα, να υποκλέψει εμπιστευτικές πληροφορίες ή να επιτρέψει την απομακρυσμένη πρόσβαση στο σύστημα. Ακόμα κι αν μια λύση ασφάλειας εντοπίσει τη δραστηριότητα αυτή αφού το κακόβουλο λογισμικό έχει ξεκινήσει τη δράση του, η ζημιά μπορεί να έχει ήδη γίνει. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεται κάθε επίθεση το συντομότερο δυνατόν – και κατά προτίμηση πριν οποιαδήποτε προσπάθεια «μόλυνσης» καταφέρει να είναι επιτυχής.

Tα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής δείχνουν ότι η τεχνολογία της Kaspersky Lab μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά τους χρήστες, προλαμβάνοντας τη «μόλυνση» του συστήματος», δήλωσε ο Timur Biyachuev, Director of Anti-Malware Researchτης Kaspersky Lab.

Το Kaspersky Internet Security είναι μέρος του Kaspersky Internet Security — Multi-Device, της λύσης της εταιρείας για πολλαπλές πλατφόρμες, που προστατεύει τους χρήστες από τις πιο άμεσες απειλές του Διαδικτύου. Ενσωματώνει εργαλεία που καταπολεμούν κακόβουλα προγράμματα κρυπτογράφησης, οικονομικές απειλές και πολλούς άλλους ψηφιακούς κινδύνους. Τέλος, διαθέτει τεχνολογία που μπορεί να εντοπίσει και να εμποδίσει απόπειρες μόλυνσης του συστήματος σε πρώιμο στάδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα