Επένδυση $3 εκατ. στη startup Resin

Επένδυση $3 εκατ. έγινε στη startup Resin με κύρια συμμετοχή του σχήματος DFJ. Η εταιρεία έχει αναπτύξει πλατφόρμα διαχείρισης λογισμικού σε απομακρυσμένες έξυπνες συσκευές.

H Resin.io, μια ελληνική startup που έχει αναπτύξει μια καινοτόμα πλατφόρμα ολοκληρωμένης διαχείρισης λογισμικού σε απομακρυσμένες «έξυπνες» συσκευές, ανακοίνωσε τη λήψη συνολικής επένδυσης 3 εκατομμυρίων δολαρίων από το επενδυτικό

σχήμα DFJ, με τη συμμετοχή του Jeremie Openfund II και των ιδιωτών επενδυτών Gil Dibner και Πάνου Παπαδόπουλου.

Το σύνολο της επένδυσης θα διατεθεί για επέκταση της υπάρχουσας ομάδας με έμφαση στο γραφείο της εταιρίας στην Αθήνα, την υποστήριξη περισσότερων πλατφορμών hardware και την ταχεία ανάπτυξη του προϊόντος της εταιρίας.

Μέσω της πλατφόρμας του Resin.io, οι προγραμματιστές έχουν τη δυνατότητα να αναπτύσσουν τις εφαρμογές τους σε απεριόριστο αριθμό Linux συσκευών και να προχωρούν σε αναβάθμιση του λογισμικού από απόσταση. Η διαδικασία αυτή εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο στους προγραμματιστές, μειώνει το κόστος διαχείρισης δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να βγάλουν γρήγορα στην αγορά νέα προϊόντα. Ουσιαστικά, μέσω του Resin.io, η ανάπτυξη εφαρμογών για ενσωματωμένα συστήματα (embedded systems) γίνεται το ίδιο εύκολη με την ανάπτυξη εφαρμογών σε cloud.

Σύμφωνα με το Internet Business Solutions Group (IBSG) της Cisco, μέχρι το 2015, θα υπάρχουν 25 δισεκατομμύρια διασυνδεδεμένες συσκευές και 50 δισεκατομμύρια μέχρι το 2020. Η ραγδαία ανάπτυξη αυτής της αγοράς συνοδεύεται όμως με μια σειρά από προκλήσεις.

«Οι εξελίξεις στο χώρο του Internet of Things (IoT) είναι ραγδαίες και οι προγραμματιστές καλούνται να αναπτύσσουν εφαρμογές για διασυνδεδεμένες συσκευές εύκολα και γρήγορα ώστε οι κατασκευαστές να έχουν στα χέρια τους ασφαλείς συσκευές με ενημερωμένο λογισμικό», σημειώνει ο Ανδρέας Σταυρόπουλος, εταίρος της DFJ (dfj.com). «To Resin.io βοηθά τους προγραμματιστές να ακολουθούν τις εξελίξεις στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο του ΙοΤ με τη μοναδική δυνατότητα να χρησιμοποιεί containers Linux για την ανάπτυξη κώδικα και ενσωματωμένων συστημάτων (embedded systems)».

Επεκτείνοντας τη χρήση Linux Containers, όπως το Docker, για αρχιτεκτονικές i386, ARMv6 και ARMv7, το Resin καθιστά εύκολη τη διαδικασία ανάπτυξης του λογισμικoύ των συσκευών (firmware) μέσω git, απλού provisioning, συλλογής αρχείων log, διαχείρισης συσκευών, ομαλού cross-compilation και ενός ασφαλούς καναλιού επικοινωνίας, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών.
Το Resin.io επιτρέπει σε κάθε γλώσσα, βιβλιοθήκη και API που δουλεύει σε λειτουργικό Linux να χρησιμοποιηθεί σε ενσωματωμένα προϊόντα, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο, τη δαπάνη και το κόστος διαχείρισης.

«Ως εταιρία επεξεργασίας καφέ και online διανομής, χρειαζόμασταν άμεση απόκριση κα ευκολία στη διαχείριση της γραμμής παραγωγής μας», σημειώνει ο Tony To, CTO της Pact Coffee. «Χρησιμοποιώντας το Resin.io εξοικονομήσαμε πολύτιμο χρόνο στις διαδικασίες συσκευασίας και διανομής του προϊόντος μας. Git, push και deploy. Έτσι απλά.»

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μαρίνο, συνιδρυτή και CEO του Resin.io: «Το Resin προέκυψε μέσα από τη προηγούμενη δουλειά μας ως προγραμματιστές, όταν στο πλαίσιο ενός project ήμασταν υπεύθυνοι για τη συντήρηση ενός δικτύου από εκατοντάδες οθόνες ψηφιακής σήμανσης στο Λονδίνο. Ξοδεύοντας απίστευτο χρόνο πολλές φορές σε δύσκολες καιρικές συνθήκες για να ενημερώσουμε το λογισμικό σε καθεμία από αυτές τις οθόνες, μας ήρθε η ιδέα για το Resin.io.
Σήμερα, μέσω της πλατφόρμας που έχουμε αναπτύξει, μπορεί οποιοσδήποτε που διαχειρίζεται διασυνδεδεμένες συσκευές (κιόσκια, ψηφιακή σήμανση, έξυπνα ρολόγια, infotainment για οχήματα, έξυπνες οικιακές συσκευές κ.ο.κ.) να διατηρεί το λογισμικό που τρέχει σε αυτές ενημερωμένο ανά πάσα στιγμή σε όσο αριθμό συσκευών χρειάζεται. Αυτό καθίσταται δυνατό ασύρματα, με ασφάλεια και σε μαζική κλίμακα».

Το Resin.io υποστηρίζει διάφορες πλατφόρμες hardware, χωρίς να εξαρτάται από συγκεκριμένο ολοκληρωμένο κύκλωμα, συσκευή ή αρχιτεκτονική. Υποστηρίζει τα πιο γνωστά single board computers όπως το Raspberry Pi, BeagleBone Black, Intel Edison, and Freescale Sabre, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών σε κατά παραγγελία hardware επεκτείνοντας την υποστήριξή της σε περισσότερα συστήματα που διατίθενται στην αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα