Επένδυση στα startups
1 δισεκατομμύριο ευρώ θα επενδυθεί σε startups από τη Siemens μέσω της next47 μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2016, η Siemens θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή μονάδα για να προωθήσει πιο δυναμικά τις πρωτοποριακές ιδέες και για να επιταχύνει την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών. Το όνομα της μονάδας, «next47», σχετίζεται με το γεγονός ότι η Siemens
«Η ίδια η Siemens ήταν μια startup το 1847 –ιδρύθηκε στην πίσω αυλή ενός σπιτιού στο Βερολίνο», δήλωσε ο Joe Kaeser, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG. «Με τη next47, ανταποκρινόμαστε στα ιδανικά των ιδρυτών της εταιρείας μας και δημιουργούμε μια σημαντική βάση για την προώθηση της καινοτομίας, καθώς συνεχίζουμε την ανάπτυξη της Siemens». Η νέα μονάδα θα έχει την απαραίτητη ανεξαρτησία, αλλά και τη δυνατότητα αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η Siemens. Θα έχει γραφεία στο Berkeley, τη Σαγκάη και το Μόναχο και θα καλύπτει όλες τις περιοχές του κόσμου από αυτές τις τοποθεσίες. Η next47 θα βασιστεί στις υφιστάμενες δραστηριότητες των startup της Siemens.
Η νέα μονάδα θα είναι ανοικτή για τους εργαζομένους, όπως και για τους ιδρυτές, τις εξωτερικές startups και τις καθιερωμένες εταιρείες, εάν επιθυμούν να ακολουθήσουν επιχειρηματικές ιδέες στους στρατηγικούς τομείς καινοτομίας της εταιρείας. «H Next47 θα παρέχει την ελευθερία για πειραματισμό και ανάπτυξη – χωρίς τους οργανωσιακούς περιορισμούς μιας μεγάλης εταιρείας. Η νέα μας μονάδα θα συνεχίσει να ακολουθεί πιστά τη στρατηγική της Siemens και θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε 3 πρωτοποριακές ιδέες στους βασικούς τομείς μας, της ηλεκτροδότησης, της αυτοματοποίησης και της ψηφιοποίησης», δήλωσε ο Siegfried Russwurm.
Το πρώτο έργο στη next47, μετά από συμφωνία με την Airbus τον Απρίλιο του 2016, θα είναι η ηλεκτροδότηση της αεροπλοΐας. Οι δύο εταιρείες στοχεύουν να επιδείξουν μέχρι το 2020 την τεχνική δυνατότητα χρήσης υβριδικών/ηλεκτρικών συστημάτων πρόωσης για μικρά αεροπλάνα και μεσαίου μεγέθους επιβατικά αεροσκάφη. Άλλοι σημαντικοί τομείς της καινοτομίας θα περιλαμβάνουν τη τεχνητή νοημοσύνη, τις αυτόνομες μηχανές, την αποκεντρωμένη ηλεκτροδότηση και τη δικτυωμένη κινητικότητα. Η νέα μονάδα θα έχει επίσης την ευθύνη για τις εφαρμογές blockchain που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη μεταφορά δεδομένων π.χ. στη βιομηχανία και στην εμπορία της ενέργειας, απλούστερη και πιο ασφαλή.
Η Siemens συνεργάζεται με startups από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Τα τελευταία 20 χρόνια, η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου 180 startups. Η Siemens βρίσκεται σε επαφή με πάνω από 1.000 startups κάθε χρόνο, παρουσιάζει περίπου είκοσι συνεταιριστικές επιχειρήσεις το χρόνο, και έχει ιδρύσει περισσότερες από δώδεκα δικές της startups.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Τεχνολογία
- Μάθετε τα πάντα για το SUPERHYPERCUBE
- Στο στόχαστρο και της ισπανικής εφορίας η Google
- Έρχεται η τελευταία Elusive Target mission για το Hitman
- iPhone 7 Space Black με Touch-sensitive Home-button και Lightning ακουστικά (concept render)
- Επένδυση στα startups
- Gran Turismo Sport: Photo Mode και στο εσωτερικό αυτοκινήτου
- Ιαπωνία-Αμερική ένα... bit δρόμος
- Η εβδομάδα του Brexit
- HTC One A9, M9 και 10: Θα αναβαθμιστούν σε Android Nougat
- GameOver Vidcast #282
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις TechPress
- Τελευταία Νέα TechPress
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Τεχνολογία
- iPhone 7 Space Black με Touch-sensitive Home-button και Lightning ακουστικά (concept render)
- Μάθετε τα πάντα για το SUPERHYPERCUBE
- Gran Turismo Sport: Photo Mode και στο εσωτερικό αυτοκινήτου
- Windows 10 Mobile Anniversary Update: Έρχεται 2 Αυγούστου
- Η εβδομάδα του Brexit
- Ιαπωνία-Αμερική ένα... bit δρόμος
- Στο στόχαστρο και της ισπανικής εφορίας η Google
- Spotify vs Apple: Την κατηγορεί ανοιχτά για αθέμιτο ανταγωνισμό
- GameOver Vidcast #282
- Έρχεται η τελευταία Elusive Target mission για το Hitman