Η κατάρρευση των υπηρεσιών της Microsoft προκαλεί προβλήματα παγκοσμίως

Παγκόσμιες διαστάσεις έχει λάβει τεχνικό πρόβλημα που επηρεάζει διάφορους τομείς όπως αεροδρόμια, επιχειρήσεις και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πρόβλημα στις ψηφιακές υπηρεσίες της Microsoft έχει προκαλέσει διακοπές σε αρκετές συσχετιζόμενες υπηρεσίες τρίτων εταιρειών σε όλον τον πλανήτη. Οι χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα σε διαφορετικές χώρες, όπως η Αυστραλία, οι ΗΠΑ, η Ινδία και η

Νέα Ζηλανδία. Αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν αναγκαστεί να καθηλώσουν πτήσεις, ενώ πολλά αεροδρόμια παγκοσμίως αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τα συστήματα ελέγχου εισιτηρίων. Επίσης, προβλήματα παρατηρούνται και σε άλλους τομείς όπως τράπεζες και σουπερμάρκετ, καθώς οι συσκευές τους έχουν επηρεαστεί από αυτή τη διακοπή. Οι λεπτομέρειες παραμένουν ασαφείς, αλλά είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα με ευρείες συνέπειες σε διάφορους κλάδους της καθημερινότητας και της οικονομίας. Οι πρώτες πληροφορίες, ωστόσο, αποκλείουν το ενδεχόμενο της κυβερνοεπίθεσης και εντοπίζουν το πρόβλημα σε ένα update που σχετίζεται με την εταιρεία CrowdStrike, έναν πάροχο ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Αυτό το update μοιάζει να επηρέασε αρνητικά αρκετά συστήματα Windows, προκαλώντας μπλε οθόνες και προβλήματα στη λειτουργία των υπολογιστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα