Νέα κάρτα 4Κ από την Sapphire

H εταιρία Sapphire Technology έχει ξεκινήσει την προϊοντική διάθεση στην παγκόσμια αγορά του τελευταίου μοντέλου της νέας ενθουσιώδης σειράς κάρτας γραφικών R9, την SAPPHIRE R9 290.


Βασισμένη στην μοντέρνα αρχιτεκτονική της AMD, Graphics Core Next ( GCN ), η κάρτα μοιράζεται τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά της προσφάτως

κυκλοφορήσασας κάρτας που θεωρείται και η ναυαρχίδα της σειράς, της SAPPHIRE R9 290X παρέχοντας εξαιρετική απόδοση σε μια πιο προσιτή τιμή .


Αυξάνοντας το άνω άκρο της σειράς γραφικών επεξεργαστών R9, η νέα SAPPHIRE R9 290 παρουσιάζει 2560 μονάδες stream processing και 947 Mhz, engine clock. Είναι δε εξοπλισμένη, με 4GB της τελευταίας υψηλών απόδοσεων μνήμης GDDR5 σε μια διασύνδεση 512- bit και χρονισμένη στα 1250 MHz ( 5.0GHz αποτελεσματική ) παρέχοντας υψηλό bandwidth το οποίο μπορεί να υποστηρίζει φυσιολογικό gaming ακόμα και σε πολύ υψηλές αναλύσεις Ultra HD ευκρίνεια.


Με την υποστήριξη ( 4Κ οθόνων ) υψηλής ευκρίνειας και AMD Eyefinity τεχνολογία, η SAPPHIRE R9 290 μεγιστοποιεί την οπτική εμπειρία τόσο στην εργασία όσο και στο παιχνίδι με την ανώτερα ποιοτική εικόνα και με οθόνες υψηλής ανάλυσης. Χρησιμοποιεί το interface PCIExpress 3.0 και υποστηρίζει AMD CrossFire εγγενώς χωρίς την ανάγκη για γεφυρωμένης καλωδίωσης.


Η SAPPHIRE R9 290 είναι επίσης εξοπλισμένη με τη νέα τεχνολογία AMD TrueAudio που χαρακτηρίζετε από ένα αυξημένο επίπεδο ηχητικής βύθισης , εντάσσοντας τους παίκτες με ένα ρεαλιστικό ακουστικό περιβάλλον είτε είναι μέσω στερεοφωνικών ακουστικών ή ηχείων . Ένα ειδικό επεξεργαστή ήχου στο GPU που επιτρέπει στην κάρτα γραφικών SAPPHIRE R9 290 να προσφέρει μια πιο πλούσια και ρεαλιστική ηχητική εικονικής πραγματικότητας , συμπεριλαμβανομένων ήχων που είναι πολύ κοντά (και σε πολλές περιπτώσεις ίδια) με ζωντανούς ήχους, και ένα απίστευτα ρεαλιστικό περιβάλλοντα ήχο surround .


Εκτός από την υποστήριξη για DirectX 11.2 και OpenGL 4.3, η νέα σειρά R9 υποστηρίζεται επίσης από το Mantle. To Mantle είναι μια ΑΡΙ ειδικών προδιαγραφών που δημιούργησε η AMD και επιτρέπει στους προγραμματιστές να έχουν μικρότερης εμβέλειας πρόσβασης σε χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής του GCN, της ίδιας δηλαδή αρχιτεκτονικής που η AMD λάνσαρε μέσα από τις κάρτες γραφικών και κονσόλες παιχνιδιών τελευταίας γενιάς, και που δυνητικά επιτρέπει την ταυτόχρονη ανάπτυξη σε όλες τις πλατφόρμες.


Η SAPPHIRE R9 290 θα είναι διαθέσιμη προς πώληση από τις 5 Νοεμβρίου 2013 μέσω των εξουσιοδοτημένων καναλιών διανομής της SAPPHIRE ανά χώρα και τους διανομείς λιανικής αγοράς.


Οι πλήρεις προδιαγραφές είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.sapphiretech.com


Keywords
Τυχαία Θέματα