Νέο τμημα της Visa για τις start-ups

Το νέο τμήμα ανάπτυξης και καινοτομίας Visa Europe Collab ανοίγει τις πόρτες του σε μια νέα γενιά υπηρεσίας πληρωμών με συνεργάτες το ψηφιακό περιβάλλον.

Η Visa Europe ανακοίνωσε το λανσάρισμα του Visa

Europe Collab, του νέου διεθνούς τμήματος Ανάπτυξης και Καινοτομίας. Με συνεργάτες από το ψηφιακό και fintech περιβάλλον, το τμήμα Visa Europe Collab προσφέρει στις start-up επιχειρήσεις και στους νέους επιχειρηματίες στον κλάδο της τεχνολογίας τη διορατικότητα και τα εργαλεία για τη δημιουργία υπηρεσιών που θα μεταβάλλουν τους τρόπους πληρωμών των πολιτών.

«Η Visa έχει την δυνατότητα να βοηθήσει καινοτόμους επιχειρηματίες να αναπτύξουν τις ιδέες τους», δήλωσε ο Steve Perry, Founder and Co-Creator του Visa Europe Collab. «Έχουμε 50 χρόνια τεχνογνωσίας καθώς και τις διασυνδέσεις και την κλίμακα που προσφέρεται από περισσότερες από 3.000 Ευρωπαϊκές τράπεζες-μέλη και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Πλέον, μέσα από το καινοτόμο αυτό τμήμα, θα μπορέσουμε να δημιουργούμε ένα δίκτυο συνεργατών και μια κοινότητα που θα μας βοηθήσει να παρέχουμε στις start-up επιχειρήσεις και στους νέους επιχειρηματίες την καθοδήγηση, τις συμβουλές και την εμπειρία που χρειάζονται για να μεταφέρουν τις ιδέες τους από το σχεδιασμό στο λανσάρισμα».

Κατά το πρώτο έτος λειτουργίας, το τμήμα Visa Europe Collab θα διερευνήσει τουλάχιστον 20 νέες ιδέες μέσα από το «πρόγραμμα καινοτομίας» το οποίο διαρκεί 100 ημέρες, ξεκινώντας από την αξιολόγηση της ιδέας, τη διερεύνηση της αγοράς και τον σχεδιασμό. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της φάσης, οι εμπορικά βιώσιμες ιδέες θα μετατραπούν σε υπηρεσίες, οι οποίες θα μπορούν να προωθηθούν στις τράπεζες-μέλη της Visa, στους εμπόρους και τους καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη.

Το μεγάλο εύρος συνεργατών του τμήματος Visa Europe Collab συμπεριλαμβάνει την εταιρία σχεδιασμού Seren, το πανεπιστήμιο Cass Business School και την εταιρία Digital Catapult. «Το κλειδί του Visa Europe Collab είναι η συνεργασία», προσθέτει ο Steve Perry. «Σκοπός μας δεν είναι η εξαγορά των start-ups ή η αγορά μετοχών αλλά να προσφέρουμε στις πιο καινοτόμες επιχειρήσεις της Ευρώπης καθοδήγηση και πρόσβαση σε μια κοινότητα παρόμοιων οργανισμών που επιδιώκουν να μεταβάλλουν προς το καλύτερο την σχέση των πολιτών με τις πληρωμές. Μέσα από το πρόγραμμα καινοτομίας των 100 ημερών, οι νέοι επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με κορυφαίους επαγγελματίες στο χώρο των πληρωμών, να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα και γνωστές στο ευρύ κοινό και να δημιουργήσουν μία βάση εν δυνάμει πελατών από κορυφαίες τράπεζες της Ευρώπης».

Το τμήμα Visa Europe Collab ξεκίνησε στο Λονδίνο και θα επεκταθεί και στο Tel Aviv και το Βερολίνο. «Ο χώρος του fintech είναι πιο συναρπαστικός από ποτέ, με την τεχνολογία από wearables μέχρι virtual reality να επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές πραγματοποιούν τις πληρωμές τους», προσθέτει ο Steve Perry. «Για εμάς αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή να λανσάρουμε το Visa Europe Collab. Πιστεύουμε πως μπορούμε να φέρουμε σε επαφή όλους τους εμπλεκόμενους, όπως επιχειρηματίες στο χώρο της καινοτομίας, τράπεζες, εμπόρους, παρόχους κινητής τηλεφωνίας και κυβερνήσεις, για να πετύχουμε ένα περιβάλλον με τις καλύτερες νέες υπηρεσίες πληρωμών».

Keywords
Τυχαία Θέματα