Πότε ένα καλώδιο για iPhone/iPad δεν είναι πιστοποιημένο;
Αν είστε κάτοχος συσκευής iOS (iPad, iPhone, iPod touch κλπ), θα έχετε δει σίγουρα ένα μήνυμα στην οθόνη της, έχοντας συνδέσει ένα καλώδιο, που θα σας ενημερώνει πως αυτό δεν είναι πιστοποιημένο και κατ’ επέκταση δεν μπορεί να λειτουργήσει καλά (“This cable or accessory is not certified and may not work reliably with this iPhone/iPad/iPod”). Γιατί συμβαίνει αυτό όμως και πώς μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία και
Η Apple διαθέτει ένα πρόγραμμα πιστοποίησης ονόματι MFi (Made For iPhone/iPad/iPod). Φυσικά τα δικά της προϊόντα δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα, όμως αυτά που κατασκευάζονται από τρίτες εταιρείες, οφείλουν να το περνούν έτσι ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης συμβατότητά τους. Πώς γίνεται η αναγνώριση; Με ένα μικρό τσιπ που βρίσκεται σε καλώδια και αξεσουάρ, το οποίο και επικοινωνεί με την εκάστοτε συσκευή, πληροφορώντας τη πως είναι πιστοποιημένο. Ως εκ τούτου λοιπόν, πριν αγοράσετε ένα αξεσουάρ για την iΣυσκευή σας, βεβαιωθείτε ότι κάπου στη συσκευασία του αναγράφεται “MFi Certified” για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.
Τονίζουμε πως δεν είναι ανάγκη να καταφύγετε σε επίσημα προϊόντα της Apple: στην αγορά θα βρείτε ωραιότατα αξεσουάρ MFi Certified τρίτων εταιρειών που θα σας επιτρέψουν να κάνετε μια χαρά τη δουλειά σας χωρίς να ξοδευτείτε σε υπερβολικό βαθμό. Αν ένα καλώδιο τώρα, δεν φέρει την πιστοποίηση που λέγαμε, τότε δεν είναι βέβαιο ότι πληροί τα στάνταρ ασφαλείας για να λειτουργήσει με τη συσκευή σας. Μπορεί το βύσμα να υπερθερμανθεί, να μη διατηρεί σταθερή τάση, ακόμα και να μην τοποθετείται σωστά στο iPhone/iPad/iPod σας.
Αν δείτε το προαναφερθέν μήνυμα κάνοντας χρήση ενός γνήσιου ή MFi Certified αξεσουάρ, δύο είναι τα τινά. Αρχικά, μπορεί απλά να πρόκειται για λάθος, οπότε απλά αποσυνδέστε το καλώδιο και δοκιμάστε ξανά. Αν όμως το μήνυμα επιμένει να εμφανίζεται, τότε είναι πολύ πιθανόν το αξεσουάρ σας να έχει φθαρεί ανεπανόρθωτα, οπότε και θα πρέπει να το αντικαταστήσετε. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα φέρει εμφανή σημάδια φθοράς στο εξωτερικό του: μπορεί το όποιο πρόβλημα να έχει προκύψει στα… ενδότερά του και εσείς να μη μπορείτε να το δείτε. Κάντε πάντως μια προσπάθεια να το καθαρίσετε, βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο κάνει καλή επαφή με τα βύσματα και αν έχετε τη δυνατότητα, δοκιμάστε το και σε μία άλλη συσκευή: αν δείτε και πάλι το ίδιο μήνυμα, ξέρετε πολύ καλά τι πρέπει να κάνετε.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Τεχνολογία
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις TechPress
- Τελευταία Νέα TechPress
- Πότε ένα καλώδιο για iPhone/iPad δεν είναι πιστοποιημένο;
- Το “rooting” στο Android ακυρώνει την εγγύηση σας;
- Snapdragon 820: Ο πρωταγωνιστής των επόμενων superphones
- Είστε «specialists» στο Microsoft Office;
- Επαναστατούν οι Samsung οθόνες για PC!
- MasterCard: Έρευνα για τις αγορές του Αγ. Βαλεντίνου
- Το πιο μεγάλο Escape room από CU Around
- Eμπειρία Virtual Reality στο Γερμανό!
- Τα 69α βραβεία BAFTA μόνο στον ΟΤΕ TV
- Η Forthnet για ένα πιο «safe» διαδίκτυο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Τεχνολογία
- Διαγωνισμός Naruto Shippuden UNS4
- Ο νικητής του διαγωνισμού FIFA 16
- dwreanTV: Τεχνολογία & Διαδίκτυο με τον Νίκο Βούστρο (01/02/2016)
- Dying Light Spotlight Edition. Η πιο ακριβή συλλεκτική όλων των εποχών!
- Knack 2
- Candy Camera - Βγάλτε πιο όμορφες φωτογραφίες με αυτό το υπέροχο πρόγραμμα!
- HP: Ετοιμάζει smartphone με Windows 10 Mobile και κάμερα 20 MP;
- Google: Βάζει τέλος στο Picasa για να συγκεντρωθεί στο Google Photos
- PC παρουσίαση του Need for Speed
- The Witness