Πρόθεση εξαγοράς της Devoteam στη Γαλλία

Η Ericsson ενδυναμώνει τις δυνατότητές της στους τομείς της συμβουλευτικής και ολοκλήρωσης συστημάτων, μέσω της πρόθεσης εξαγοράς της Devoteam Telecom & Media στη Γαλλία.


Η Ericsson ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαγοράσει τις επιχειρήσεις της Devoteam Telecom &

Media στη Γαλλία. H Devoteam κατέχει ηγετική θέση στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών και απασχολεί 5.000 υπαλλήλους σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.


Η ολοκλήρωση της εξαγοράς εξαρτάται από τη διαβούλευση και τις συνήθεις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2013.


Η συμφωνία προβλέπει ότι 400 ειδικευμένοι Γάλλοι επαγγελματίες στις IT υπηρεσίες θα απορροφηθούν στην Ericsson. Επιπλέον, η συμφωνία περιλαμβάνει την εξαγορά των λειτουργιών TV SmartVision.


Οι κύριες αρμοδιότητες της Devoteam Telecom & Media αφορούν στους τομείς της συμβουλευτικής και της ολοκλήρωσης συστημάτων για λειτουργίες και συστήματα υποστήριξης των επιχειρήσεων, των πλατφορμών για παροχή υπηρεσιών και εφαρμογών, των IP Multimedia υποσυστημάτων, των IP και των ράδιο δικτύων και τηλεοράσεων. Η εξαγορά ολοκληρώνει τα υπάρχοντα δυνατά στοιχεία της Ericsson στα πεδία αυτά, δηλαδή στους τομείς του πάροχου και των μέσων εξίσου.


Η εξαγορά αυτή ταυτίζεται με τη στρατηγική για τις υπηρεσίες της Ericsson, προκειμένου να διευρύνει τις δυνατότητές της στον ΙΤ τομέα.


«Η εξαγορά των δραστηριοτήτων της Devoteam προσθέτει μοναδική τεχνογνωσία στις σύνθετες, στρατηγικές και τεχνικές δεσμεύσεις στο συμβουλευτικό τομέα, η οποία μας επιτρέπει να βελτιώσουμε άμεσα την αξία που παρέχουμε στους πελάτες μας», δήλωσε ο Magnus Mandersson, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθυντής του τμήματος Business Unit Global Services. «Αυτό αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Ericsson να δρα ως συνεργάτης που επιλέγουν οι επιχειρήσεις για το μετασχηματισμό τους που πραγματοποιείται επί του παρόντος στη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών».


Ο Derek Nutley, Πρόεδρος στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών της Devoteam, δήλωσε: «Η μεταφορά αυτή ταιριάζει με το στρατηγικό πλάνο της Devoteam για το 2015. Μας επιτρέπει να εστιάσουμε περισσότερο στην καινοτομία σχετικά με τις αξίες της Devoteam. Η Ericsson αποτελεί το βασικό επιχειρησιακό συνεργάτη της Devoteam – κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις χώρες της Μεσογείου – και ελπίζουμε ότι η μεταφορά αυτή θα ενδυναμώσει περαιτέρω τη σχέση μας. Είμαι πεπεισμένος ότι οι ομάδες της Devoteam Telecom & Media στη Γαλλία θα επωφεληθούν από την end-to-end τεχνογνωσία της Ericsson, την κλίμακα και την παγκόσμια παρουσία της».


Η Ericsson, με το να επιτρέπει στους πελάτες να μετασχηματίζουν τις επιχειρήσεις και τα IT περιβάλλοντά τους και να βελτιώνουν την εμπειρία χρήστη, την αποδοτικότητα, καθώς και να επιτρέπουν την καινοτομία στις υπηρεσίες, προσφέρει ένα συνδυασμό από ισχυρές υπηρεσίες και ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λογισμικού. Η Ericsson απασχολεί 12.000 επαγγελματίες στον τομέα της συμβουλευτικής και της ολοκλήρωσης συστημάτων, οι οποίοι παρέχουν παραπάνω από 1.500 υπηρεσίες συμβουλευτικής, ολοκλήρωσης συστημάτων και εκμάθησης κάθε χρόνο, σε περιβάλλοντα πολλαπλών παρόχων και τεχνολογιών.


Keywords
Τυχαία Θέματα