Στοχευμένο workshop για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης καθώς και οι δυνατότητες χρηματοδότησης καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο στοχευμένου workshop, το οποίο οργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Αντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με το NBG Business Seeds και τη Microsoft.

Η εκδήλωση με θέμα «Δημιουργία

και χρηματοδότηση έξυπνων εφαρμογών AI» πραγματοποιήθηκε χτες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, προσελκύοντας πλήθος developers, startupers και επαγγελματιών αλλά και καθηγητών, ερευνητών και σπουδαστών.

«Ανοίγουμε έναν ουσιαστικό διάλογο για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το οικοσύστημα των startups. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας έχουν θέσει ως πρωταρχικό στόχο τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Η Κεντρική Μακεδονία έχει αναδειχθεί ως μια περιοχή που υποστηρίζει ενεργά τη διασύνδεση πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και επιχειρήσεων. Αυτή η συνεργασία ενισχύει τον τριπλό έλικα, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ισχυρού οικοσυστήματος καινοτομίας, που προσελκύει επενδύσεις και υποστηρίζει τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Νίκος Τζόλλας.

Απευθυνόμενος προς τους συμμετέχοντες στο workshop, ο κ. Τζόλλας υπογράμμισε: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ως στρατηγικός συνεργάτης, είναι εδώ, για να στηρίξει ενεργά όσους επιδιώκουν να πρωταγωνιστήσουν στον χώρο της καινοτομίας και της τεχνολογίας. Είμαστε υπερήφανοι για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε τις συνθήκες εκείνες που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τις ιδέες σας και να φέρετε την καινοτομία στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δραστηριότητας».

Χαιρετισμό στο πλαίσιο του workshop απηύθυνε η Περιφερειακή Διευθύντρια της Microsoft Μυλαίδη Στούμπου, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Σπύρος Αρσένης, Επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ένα demo που παρουσιάζει «Πώς να δημιουργήσετε έναν AI ταξιδιωτικό πράκτορα σε πέντε λεπτά, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες Azure AI» καθώς και εργαστήριο της Microsoft σχετικά με τη δημιουργία έξυπνων εφαρμογών AI με το Semantic Kernel.

Ακολούθησαν δύο πάνελ συζήτησης, στα οποία και αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία μιας startup αλλά και τις δυνατότητες χρηματοδότησης καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων. 

Τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την έναρξη μιας καινοτόμας επιχείρησης παρουσίασαν οι: Αντώνης Ηλίας (Επικεφαλής OK!Thess), Κώστας Τραμαντζάς (Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας), Δημήτρης Κουρτέσης (co-founder Ideas Forward), Κατερίνα Παπαδοπούλου (επικεφαλής Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας ΕΚΕΤΑ), Κωνσταντίνος Φούσκας (ΠΑΜΑΚ), Φωκίων Τζούρδας (General Manager i4byDesign) και Ελευθερία Παπαδοπούλου (Walk, ΑΠΘ). 

Αντίστοιχα, στις διαθέσιμες επιλογές χρηματοδότησης για startups αναφέρθηκαν, στο πλαίσιο του δεύτερου πάνελ, οι: Μάνος Μακρομάλλης  (Πρόεδρος ΣΕΚΕΕ), Μαρία Γουλάπτση (Τμήμα Υποστήριξης Καινοτομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας), Αντώνης Ηλίας (partner TECS Capital), Νικόλας Καρύδης (Επικεφαλής Τhe People’s Trust), Χρήστος Τραμπούκης (ΗΕΒΑΝ), Νίκος Τακάς (Thermi Venture Capital), Ευάγγελος Κοσμίδης (CEO & General Partner Loggerhead Venture) και Νίκος Παπανώτας (CEO Geekbot).

Keywords
Τυχαία Θέματα