Σύλληψη μελών των Anonymus

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του FBI, έχουν συλληφθεί και κρατούνται οι εγκέφαλοι των Anonymus, επισημαίνοντας ότι οι διαδικτυακές επιθέσεις τους έχουν πλέον μειωθεί στο ελάχιστο.


Ξεκινώντας στα τέλη του 2010, οι Anonymous προσέλκυσαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον μέσα από μια σειρά επιθέσεων εναντίον αμερικανικών επιχειρήσεων και κυβερνητικών οργανισμών (κλοπές δεδομένων, κατάρρευση ιστοσελίδων κ.α.).


Ωστόσο, οι πρόσφατες

συλλήψεις πέντε μελών της Lulz Security, μια ισχυρής ομάδας χάκερ, είχε «τεράστιο αποτρεπτικό αποτέλεσμα» στην ομάδα των Anonymous, σύμφωνα με τον Οστιν Μπέργκλας, βοηθό ειδικού πράκτορα και υπεύθυνου του κυβερνοχώρου του FBI στη Νέα Υόρκη. «Ολα αυτά τα παιδιά που συνελήφθησαν αποδείχθηκε ότι ήταν σημαντικοί παράγοντες στο κίνημα των Anonymous», δήλωσε ο Μπέργκλας μιλώντας στη Huffington Post.


Οι πρόσφατες συλλήψεις έγιναν με τη βοήθεια ενός βασικού πληροφοριοδότη, του Εκτορ Μονσεγκουρ, γνωστός και ως «Sabu», ο οποίος συνελήφθη και στη συνέχεια συνεργάστηκε με το FBI. Ο φόβος ότι ένας από τους δικούς τους τους κατέδωσε έσπειρε τη δυσπιστία και τη διχόνοια στην ομάδα των χάκερ, σύμφωνα με τον Μπέργκλας.


«Το κίνημα είναι ακόμα εκεί και ανεβάζει πράγματα στα social media, ωστόσο δε τους ακούτε τόσο πολύ πια. Δεν κάνουν μεγάλες επιχειρήσεις, ακριβώς επειδή έχουμε στα χέρια μας τους ισχυρότερους «παίκτες» τους», εξηγεί ο Μπέργκλας.


Ο πρώην αρχηγός του Στρατού, 41χρονος Μπέργκλας, διευθύνει το τμήμα του FBI Νέας Υόρκης που ασχολείται με τον κυβερνοχώρο. Το τμήμα αυτό χωρίζεται σε πέντε ομάδες αναλυτών. Μία μονάδα είναι επιφορτισμένη με το να περισυλλέγει ψηφιακές ενδείξεις από κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, υπολογιστές και tablets, με στόχο τη διερεύνηση ενός ευρέος φάσματος περιπτώσεων, από το οργανωμένο έγκλημα και την ηλεκτρονική πειρατεία μέχρι την παιδική πορνογραφία.


Οι άλλες τέσσερις ομάδες διαμοιράζουν την προσοχή τους στο έγκλημα στον κυβερνοχώρο με βάση τη χώρα προέλευσης των χάκερ. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι χάκερ επιτίθενται στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας υπολογιστές από το εξωτερικό, το FBI συνεργάζεται συχνά με τις αρχές ξενων χωρών. Μερικές φορές, οι ερευνητές βρίσκουν στοιχεία των χάκερ από πολλές διαφορετικές χώρες μέσα στο δίκτυο μιας εταιρείας των ΗΠΑ.


Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν γίνει ειδήμονες στο να κρύβουν τις διευθύνσεις IP τους – η σειρά των αριθμών που ανατίθενται σε μεμονωμένους υπολογιστές – για να αποκρύψουν τις θέσεις τους και να διαφύγουν το νόμο. Αλλά τελικά, ακόμη και οι πιο ικανοί hackers κάνουν λάθη, εξηγεί ο Μπεργκλας και αυτό ακριβώς το λάθος τους αναζητά.


Keywords
Τυχαία Θέματα