Συνεργασία Epson-Μουσείου Ηρακλειδών

Το Μουσείο Ηρακλειδών και η Epson υποστηρίζουν την εκπαίδευση των νέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Συν στο πλην» της ΜΚΟ PRAKSIS.


Το Μουσείο Ηρακλειδών ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά τη συνέχιση της επιτυχημένης συνεργασίας του με την Epson, που έδωσε τη δυνατότητα σε τρεις ομάδες μαθητών ηλικίας από 6 έως 17 ετών, των οποίων οι γονείς ωφελούνται από το πρόγραμμα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης

PRAKSIS, «ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ», να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό σεμινάριο «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ» του Μουσείου και μέσα από αυτό να ανακαλύψουν τις δεξιότητες, αλλά και την αγάπη τους στα μαθηματικά.


Η PRAKSIS και η Epson είναι περήφανοι που μέσω του προγράμματος αναδείχθηκαν και αρκετά παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες στα μαθηματικά, που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες πληθυσμού και τα οποία η κοινωνία οφείλει να στηρίζει και να ενθαρρύνει συστηματικά.


Η συνεργασία του Μουσείου με την Epson ξεκίνησε το 2007, όταν η εταιρεία στήριξε με αφοσίωση και ανέδειξε με επιτυχία τις εκθέσεις των καλλιτεχνών FRANCESCO SCAVULLO, TOULOUSE-LAUTREC, M.C.ESCHER και EDGAR DEGAS. Για την εκπαιδευτική περίοδο 2013-2014, η Epson επιβράβευσε, επίσης, την προσπάθεια του Μουσείου Ηρακλειδών, να επενδύσει στο μέλλον της εκπαίδευσης στην Ελλάδα και κάλυψε τεχνολογικά τις ανάγκες υποδομής και εξοπλισμού του επιτυχημένου εκπαιδευτικού προγράμματος «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ». Με τους διαδραστικούς βιντεοπροβολείς της Epson, η μάθηση απέκτησε ένα κατάλληλο εργαλείο που ενίσχυσε το έργο της διδασκαλίας, κάνοντας την παρουσίαση πιο συμμετοχική, αυθόρμητη και αποτελεσματική. Οι μαθητές μπορούν να κατανοήσουν αλλά και να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση της πορείας του μαθήματος, ανάλογα με τις ανάγκες τους και να αλληλεπιδρούν.


Η κα Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Γραφείου της Epson Hellas, σχολίασε: «Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά της MKO PRAKSIS που αγαπούν τη μάθηση και να συνεχίζουμε να στηρίζουμε το έργο του Μουσείου, με τεχνολογικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών, συμβάλλοντας στην εκπαιδευτική κατάρτιση των νέων της χώρας μας».


Ο κος Tζανέτος Αντύπας, Πρόεδρος της ΜΚΟ Praksis, δήλωσε σχετικά: «Η στήριξη της Epson και του Μουσείου Ηρακλειδών άνοιξε νέους δρόμους στα παιδιά των οικογενειών του ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ αλλά και επιβεβαίωσε ότι όταν κινδυνεύει έστω ένας άνθρωπος, όλες οι πλευρές του τριγώνου κοινωνικής ευθύνης «Πολιτεία- Ιδιωτικός τομέας – ΜΚΟ», έχουν από κοινού την ευθύνη να δράσουν αποτελεσματικά για την διάσωσή του και την προσφορά συνθηκών διαβίωσης με αξιοπρέπεια και δυνατότητας ατομικών επιλογών.»


Από το 2012, το ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ δημιούργησε ένα «δίχτυ ασφαλείας» για οικογένειες και αστέγους με σκοπό την ανάκτηση της αυτονομίας τους. Στην Ελλάδα της κρίσης, όταν μιλάμε για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, απευθυνόμαστε πλέον σε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, σε μια νέα τάξη ανθρώπων που ζουν χωρίς δουλειά, χωρίς στέγη, χωρίς μισθό, χωρίς χαρτιά, χωρίς γιατρό και φάρμακα, χωρίς οικογένεια, χωρίς κάποιο επίδομα, χωρίς μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια, χωρίς μέλλον! Χωρίς τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ! Για αυτό το λόγο η PRAKSIS, πέρα από την προσφορά στο πεδίο έχει επιλέξει να συμμετέχει δυναμικά στην επίλυση του προβλήματος αυτού για ένα κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού. Γιατί η εξαθλίωση και η καθημερινή ταπείνωση των συνανθρώπων μας, μάς αφορά.


Keywords
Τυχαία Θέματα